dijous, 24 de març del 2011

Barcelona Decideix. Ha arribat l’hora.



Només falten 17 dies perquè se celebri la consulta ciutadana més important que mai ha organitzat la societat civil a Catalunya i, francament, desconec si hi ha algun cas similar a aquest arreu.

Com a persona que he estat col•laborant amb l’organització, potser no tant com m’hagués agradat perquè és difícil compaginar tantes coses alhora, us puc assegurar que hi ha una qualitat humana increïble darrera dels voluntaris i voluntàries que, de forma desinteressada, estan fent possible la celebració d’aquesta consulta.

Quan veus homes i dones, de totes les franges d’edat, que voten diferents opcions polítiques quan venen eleccions, que militem alguns en partits diferents o simplement, la majoria, no hi militen; quan els veus a tots i a totes recollint vot anticipat a les parades del carrer, tan si fa bon dia com si fa fred o vent o plovisqueja, és quan te n’adones de la importància del 10A en aquesta societat i en el futur del país.

Qui digui que el 10A ens divideix, que ens fracciona com a societat, que no serveix per a res més que per a potenciar una determinada opció política, s’equivoca. Perquè expressar-se en democràcia és un fet que ens permet millorar la societat, perquè donar la teva opinió és un dret que cap administració et pot negar.


Si l’ajuntament ens vol girar l’esquena doncs que ho faci. Si els que encapçalen l’administració municipal no són capaços de respectar una iniciativa ciutadana perquè no comparteixen l’esperit de la mateixa, el problema el tenen ells; i ben aviat aquesta actitud immadura i antidemocràtica els hi passarà factura. Al districte d’Horta-Guinardó vam demanar a través d’una proposició d’acord que es donés a la consulta de Barcelona Decideix els mateixos drets que a qualsevol altre iniciativa de la societat civil, ni més ni tampoc menys. Val a dir que ICV s’hi va afegir a ERC i CiU i això és molt significatiu, perquè al costat oposat dels demòcrates s’hi van ubicar el PP i el PSC.

La consulta serà un èxit, mal que els pesi i el món ho veurà en directe. La consulta es farà a la capital de Catalunya i el món en parlarà. Catalunya serà un referent de democràcia promoguda per la societat civil i encara hi ha polítics que es posen d’esquenes. Quin cinisme i quina manca de cultura democràtica!

I tot i així, sense suport institucional, sense pressupost, sense tot allò que va gaudir una consulta com la de la Diagonal, aquesta consulta serà un èxit i superarà segur la participació de la Diagonal. I serà així perquè la determinació i la perseverància de les persones que formen part ho fan possible.

El 10 d’abril jo hi seré en una taula recollint vots. I tu, t’ho perdràs?

Si vols participar entra www.barcelonadecideix.cat i fes-te voluntari o voluntària

Si ets d’Horta-Guinardó, emplena aquest formulari i ens posarem en contacte amb tu

Només resten 2 setmanes. Encara ets a temps de formar part de la història d’aquest país. Participa i, si no pots, almenys vota. Digues la teva.