divendres, 7 de març del 2008

ETA ens vol robar la paraula

Però no podrà. Encara que avui els actes de campanya s’hagin suspès, no podrà. No per aquesta via. Assassinant d’una forma tan freda i vil, no podrà.

Les forces democràtiques no cedirem mai la paraula a les pistoles i a les bombes. El terrorisme no pot marcar l’agenda política, mai, estic totalment d’acord amb el discurs del Lehendakari Ibarretxe. De cap forma es pot matar a cap persona d’aquesta manera en nom de cap poble.

Hi ha partits democràtics que no renunciem a la independència, però ho fem per la via de les urnes, no de les armes. Aquestes últimes no ens condueixen enlloc.

M’ha fet mal, com sempre, que hi hagi un partit que parla d’unitat de les forces contra ETA, però a l’hora de la veritat no és capaç d’arribar a un acord unitari de les forces del congrés per una declaració institucional.

M’ha fet mal, en veure la intervenció de Llamazares, les malicioses preguntes que alguns periodistes (d’una corda determinada, es clar) li feien respecte als pactes de govern a Mondragon i a la seva opinió sobre la il•legalització de partits. Se n’ha sortit molt bé en les respostes, clar i contundent, xapò. Qui no l’hagi entés és perquè no vol.

Queda molta feina per endavant. El diàleg i la derogació de la llei de partits acabaran essent imprescindibles, però ETA també ha d’entendre que cap de les morts que han provocat fins ara, ni les que pensin planejar en un futur, conduirà a la independència d’Euskadi. Aquesta haurà d’arribar per decisió del poble basc, de tot el poble basc, no dels encaputxats.

Que els terroristes no ens canviin la nostra intenció de vot per diumenge. Per nosaltres l’única via cap a la independència és la democràtica i pacífica. Condemnem massivament l’atemptat anant a votar diumenge. Jo ho faré segur i com independentista que sóc votaré per un partit independentista amb una gran tradició democràtica.