divendres, 8 de febrer del 2008

Es crearà una comissió per aplicar mesures sonorreductores a la Ronda de Dalt

En el passat plenari de dimarts, 5 de febrer, al districte d'Horta-Guinardó, va ser aprovada per unanimitat una proposta d'acord presentada per ERC.

Aquesta proposta planteja la creació d'una comissió de treball amb representació de les entitats de l’entorn, tècnics i grups municipals del districte, per avaluar els estudis existents i, si escau, sol•licitar-ne de nous, per tal de trobar la millor solució per aplicar mesures sonorreductores i d’accessibilitat en aquesta zona.

Això ja es va preveure fer en el PAD aprovat en plenari de desembre de 2007 i es va incloure el fet de que les mesures aplicades havien de decidir-se comptant amb les entitats de l'entorn, fet que també vam demanar des d'ERC com una de les condicions per votar afirmativament el PAD.

Què és el que ha de garantir aquesta comissió de treball? doncs bàsicament ha de garantir que la solució que s'adopti per reudïr el soroll i millorar l'accessibilitat, no sigui la que el govern de la ciutat decideixi unilateralment i també que la resta de grups municipals i les entitats de l'entorn coneguin amb exactitut, quines mesures es poden adoptar i quines no, per tal de poder triar-ne la més adequada.

Això, si es fa bé, pot ser un bon model de participació per en el futur aplicar a aquelles qüestions que podrien arribar a generar conflictes veïnals.

La proposta va ser recollida pel govern del districte (PSC i ICV-EUiA), recordant que ells sempre han estat implicats en aquesta qüestió. En qualsevol cas, una empenteta i el plantejament de crear una comissió de treball, crec que poden ajudar a trobar la millor solució. CiU i PP també van votar a favor de la proposta d'acord.

Doncs posem fil a l'agulla i quan abans millor.