diumenge, 23 d’octubre del 2011

CiU i PP tanquen la porta de decidir als districtes


Poc temps ha tardat CiU a treure’s les vergonyes de sobre i formalitzar pactes i acords amb l’enemic polític núm. 1 del nostre país, el PP. Primer ha estat l’acord inicial per al pressupost a la ciutat de Barcelona. Un acord que ha prioritzat l’aritmètica per damunt d’un acord qualitatiu en matèria pressupostària. Treballar el vot favorable d’alguns grups polítics i l’abstenció d’altres és massa feina per algú que, malgrat s’omple la boca de voluntat de fer-ho, no practica gens el diàleg amb els altres. La decisió fàcil i ràpida ha estat pactar amb el PP per la senzilla raó que 14+9 són majoria absoluta, però CiU s’equivoca perquè a mitjà termini això li passarà factura. El grup de CiU a l’ajuntament ha afirmat reiteradament la seva intenció d’aplicar mesures socials de forma prioritària, però dubto molt que això ho aconsegueixi anant agafat de la ma amb els populars.
Aquesta no ha estat però l’única mala notícia en l’àmbit municipal a la capital de Catalunya. CiU i PP també s’han aliat per votar en contra del dret a decidir dels districtes de la ciutat, condemnant a la inutilitat l’acció política d’aquests i tancant la porta a la descentralització.
El GM d’Unitat per Barcelona (ERC+Rcat+Dcat) vam presentar una proposta d’acord en la Comissió de Presidència i Règim Interior amb els següents punts:
1) Instar els òrgans executius de l’Ajuntament de Barcelona a respectar les decisions que emanen dels Consells Plenaris de Districte.
2) Donar compliment dels acords de les proposicions/declaracions de grup presentades pels diferents grups polítics durant aquest mandat municipal i aprovades per la majoria dels Plenaris dels Consell de Districte.
3) Donar compliment a aquest acord ja en les iniciatives aprovades en els Consells Plenaris de Districte duts a terme la primera setmana d’octubre de 2011.
4) Fer arribar aquest acord a tots els membres dels Consells Plenaris dels Districtes de la nostra ciutat.
El resultat de la votació va fer que NO s’aprovés aquesta proposta d’acord, gràcies al vot en contra de CiU i PP. Per tant, a partir d'ara el govern no tindrà perquè fer cas d'allò que s'aprovi als diversos consells Plenaris dels districtes, amb tot el que això suposa de dèficit democràtic, desafecció política, desautorització dels Consells de districte i per extensió dels consellers i conselleres que hi som membres.
Aquest dèficit precisament ha estat objecte de crítica per aquests dos grups que ara governen els destins de la ciutat quan eren a l’oposició. I és que, si be el govern anterior molts cops feia cas omís dels acords de districte, mai havien tingut la poca vergonya de formalitzar-ho fent que constés en una acta oficial.
D’entrada això fa que a Horta-Guinardó els acords del darrer ple de districte quedin desautoritzats i que tot allò que es presenti i s’aprovi en el futur serveixi per poc o res. No sé ben be que és el que hem de fer els consellers i conselleres de districte a partir d’ara, perquè si allò que defensem i aconseguim fer que s’aprovi, després no va enlloc, no te cap sentit. Els valors democràtics i de participació de CiU i PP han quedat en evidència. Que no ens tornin a dir que hi creuen en aquests valors, perquè no cola.

2 comentaris:

Ferran ha dit...

Felicitats per la iniciativa. Posa a cadescú al seu lloc i quea per escrit. No podran dir que la seva voluntat és... i que els hi canviem les paraule.
Per altra banda la vostra feina (consellers/es) és molta i cal constància. Pots dir que no feràs cas a una veu, però si aquesta vol seguir parlant no pots evitar que algú l'escolti. I cal gent com tu segueixi parlant.

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Gràcies Ferran. De vegades també ens va bé rebre ànims. Hi ha coses que fan emprenyar i aquesta actitud de menysteniment que han tingut CIU i PP no es pot tolerar.