dimarts, 13 de novembre del 2007

Alguna cosa s'està movent

Després d’uns quants dies sense dir “ni ase ni bèstia” en aquest espai, avui torno a la càrrega blocaire. La verirat és que aquestes dues setmanes han estat intenses, tan pel que fa a l’àmbit local (estem en ple procés de participació del PAD), com pel que fa a l’àmbit nacional i internacional (Rodalies, Hoquei català, els nervis monàrquics, …).

Pel que fa a la blogosfera una de freda i una de calenta. La calenta és que la Xarxa de Blocs Sobiranistes arriba al seu primer aniversari amb més de 500 blocs inscrits i que amb aquest motiu farà la seva presentació pública el proper 28 de novembre a les 19.00 hores a la sala d’actes d’Òmnium Cultural, al carrer de la Diputació, 276, principal, a Barcelona. La freda és que l’il•lustre blocaire i alhora director de l’ACN, Saül Gordillo està de baixa per una sobtada apendicitis. Des d’aquí li desitjo una ràpida recuperació, es troben a faltar les seves opinions sobre els temes d’actualitat.

Em deixo moltes coses, però tampoc escriuré sobre tots aquests temes avui, per tant em limitaré a escriure sobre aquestes espurnes que comencen a avivar les veus de destacades pesones i entitats catalanes.

Precedents d’aquests dies: el president Montilla dona un toc d’atenció a Espanya en una conferència a Madrid; el president de Foment del Treball diu que hi ha un greuge comparatiu en les inversions Madrid vs Catalunya; la Plataforma pel Dret de Decidir convoca una manifestació per a l’1 de desembre amb l’objectiu de protestar pel dèficit d’infraestructures a Catalunya i aquesta ja ha estat recolzada per ERC i CiU; abans de tot això Carod-Rovira situa l’horitzó de la independència per al 2014 i Artur Mas parla de refundar el catalanisme.

En definitiva, sembla que alguna cosa s’està movent. Engegar ha estat difícil, però espero que com si es tractés d'un motor dièsel, un cop hem engegat costi d’aturar-nos. Només amb unitat i amb normalitat política podrem aconseguir els objectius nacionals que Catalunya mereix. Però també, mentrestant, hem de mantenir el nivell en coses més properes com la política municipal, el benestar de les persones, la prestació de serveis,… El país ha d’avançar des de tots els fronts possibles. Aviat tocarà mullar-se i ja veurem quí està disposat a fer-ho.