divendres, 16 de novembre del 2007

El costat humà del rei

Ahir estava dinant amb uns amics i es clar, enmig de la conversa vam dedicar una estona a conversar sobre l’escena del monarca i el “por qué no te callas”. Aquesta és la frase del mes. Bé, doncs un dels meus amics té una teoria sobre la reacció del rei.

Aquesta teoria té fonament en els diversos àpats i còctels que es donen en aquesta mena de cimera. La referència segurament la podem trobar en algun àpat de similars característiques al qual haguem assistit. Segons com t’agafa el cos, després d’un got de vi i un xupito de whisky pots tenir una pujada i/o baixada de tensió sobtada, popularment coneguda com a “pet”, en el decurs de la qual ets capaç de fer callar al Chaves, al rei, i a qualsevol que se’t posi pel davant si perds els papers, de la mateixa manera que ets capaç d’explicar un d’aquells acudits o anècdotes que només et fan gràcia a tú mateix. Només cal recordar la famosa roda de premsa que va fer en Sarkozy després de reunirse amb el Vladimir Putin, tot i que jo amb en Putin no sé si compartiria una copa, no fos cas que enlloc de vodka hi posés Polonio 210. Si ho preferiu podeu recordar aquell sopar de cap d’any o aquell casament en què més animats de l’habitual vau prendre una copa de més i vau fregar el ridícul. Això sí, us ho vau passar molt bé. Doncs aquesta és la mena de “pet” a la que em refereixo. En fí, només és una teoria però a mí em sembla divertida i humana, com el rei.

Suposo que la gent veu més fàcil criticar un president com el Sarkozy o qualsevol altre quan perd les formes i resulta més difícil criticar un rei. Això és totalment contraposat a la dita de que “el treball dignifica”. A mí per contra m’acosta una mica més al costat humà del rei.

Espero que si algun jutge, per error, cau en aquesta pàgina no m’ho tingui en compte. Que pensi que només és una teoria. Ademés la justícia ja està prou saturada com per carregar-se de més feina amb tonteries així. Anant pel camí que van, acabaran empresonant algú per encendre una barbacoa amb el Diez Minutos o l’Hola, pel fet de contenir imatges de la família reial.

Salut i República!

1 comentari:

Marc Arza ha dit...

Jordi,

A l'Olla de Grills s'ha obert un debat interessant: o PSOE=PP o CAT=PSOE.

http://olladegrills.wordpress.com/2007/11/18/o-psoepp-o-catpsoe/

T'hi apuntes?

Marc Arza
www.catalunyafastforward.blogspot.com