dimecres, 5 de novembre del 2008

Contrastos

Tot just acabo de fullejar el diari ADN, mentre prenia un cafè amb llet. Veig a pàgina esquerra la notícia relativa a l’increment de l’atur a l’estat, 192.658 persones més a l’atur. L’increment més alt d’aturats de la història i recobrem les xifres de fa 12 anys. Tot seguit a pàgina dreta l’anunci a tot color i a tota pàgina de la celebració que es farà a l’Av. de la Catedral de Barcelona, per celebrar el nomenament com a seu de les nacions mediterrànies.

És fantàstic que Barcelona sigui la seu del secretariat permanent de la Unió pel Mediterrani. Sense cap mena de dubte que la nostra ciutat tingui aquest protagonisme a nivell internacional sempre és una bona notícia. Però quan comparo les dues pàgines del diari, em venen al cap els titulars del vehicle oficial del president del Parlament. I em pregunto: cal també organitzar una festa per celebrar la designació de Barcelona com a seu? Realment la gent ho entendrà? Quan deu costar organitzar una festa així? Estem per treure’ns de la màniga celebracions que no estan previstes, d’entrada, en cap calendari?. L’anunci a tota pàgina a color a l’ADN, si s’ha aplicat la tarifa que aquest mitjà té penjada a la seva pàgina web, ha costat 12.320 Euros, als quals caldrà afegir el cost de la festa, que segur serà superior al cost de l’anunci. A més no només ha sortit a l'ADN, també a la resta de premsa del país, sempre a tota pàgina i a color. Álgú s'anima a fer els números?

Si ho contrastem tot, és quan ens podem adonar de la hipocresia dels mitjans de comunicació i de determinats sectors polítics del nostre país.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens rao. Per cer ja que t'interesa tan el tema. Es cer que el Huguet ha posat un carreg que cobrara desdel 2006?

"Em sembla que avans no a sortit publicat aquest comentari meu"

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

A mi no em consta. Ara, si tu tens informació contrastada t'animo a completar-la; perquè abocar la merda i no posar arguments és més un demèrit que no pas altra cosa.
Per cert, si el teu comentari no ha sortit publicat abans, senzillament serà perquè no ho has sabut fer bé. Jo no modero pas els comentaris. Primer entren, i si són respectuosos en el llenguatge, m'agradin o no es queden aquí.

Anònim ha dit...

http://esports.e-noticies.cat/vuit-assessors-de-la-generalitat-cobren-com-un-director-general-22541.html

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Sobre aquesta notícia només cal veure quina és la font (el mundo). De sants i dimonis n'hi ha a totes les cases i arreu couen faves. Però la notícia no explica gaire cosa i ho deixa tot en suspens. D'això se'n diu llençar l'ham perquè alguns piquin interessadament.

Anònim ha dit...

Dius que si realment la gent ho entendra... doncs, lamentablement, crec que la gent ho enten molt bé, i ho manifesten quan van a votar... cada vegada pasan mes de la politica, i la percepció que te la ciutadania es la de que mentre som cada vegada mes pobres, els banc ens apreten cada vegada mes, els preus no paran de pujar, l'augment del atur es només un avanç del que ens queda ens per venir ("y lo que te rondare morena") les administracions públiques no paran de gastar diners pels descosits... aques exemple que posses es una mostra... vols un altre encara mes sagnant? ... l'Ajuntament de Barcelona es gastarà 500 mil.lions d'euros per a que el Tour de França passi per Barcelona (si, ho he dit be... 500 MIL.LIONS) amb aquest diners es comprarien 2.000 vivendes a preu de mercat a Barcelona... la gent ho entendra? ... I tan que ho enten!!
Ja veurem com ho entenen el dia que hi hagi properes votacions

Anònim ha dit...

Però això no interesserà ni serà polèmic pels mitjans de comuniacciò perque no es pot tirar merda sobre ERC.

La sociovergència domina tots els mitjans i això es nota i molt.