diumenge, 30 de novembre del 2008

Les rebequeries del PP

Aquest divendres passat, 28 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar per unanimitat una moció de suport pel 60è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, que en el seu text incloïa la següent expressió:

«desenvolupar polítiques efectives per tal que es reconegui els drets dels ciutadans i les ciutadanes a decidir com a poble».

Doncs, tal i com he dit en començar, la moció va ser aprovada per unanimitat, incloent-hi el vot del PP. Bé, doncs ara l’Alberto Fernandez Diaz se’n desdiu del que van aprovar en el ple municipal, i diu que tot es deu a una manipulació d’ERC.

Particularment, el que em sembla és que un grup municipal hauria de saber què és el que va a votar abans de fer-ho i per tant, el que haurien d’haver fet és llegir detingudament el text de la moció i votar en conseqüència amb allò que pensen. Ara, un cop ha passat el moment de votar tot són excuses que encara deixen més en evidència la nefasta forma que tenen de treballar.

No deixa de ser curiós que un text com aquest hagi estat votat favorablement pel PP i a més que això consti en una acta oficial del plenari municipal. Serà aquest un precedent a tenir en compte el en futur?

Us deixo tot seguit el text complet de la moció presentada per ERC i aprovada per unanimitat:

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DE SUPORT I ADHESIÓ A LA COMMEMORACIÓ DEL 60è ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS

El proper dia 10 de desembre es compliran 60 anys de la Declaració Universal dels drets Humans. Els estats que formaven part de les Nacions Unides es van comprometre a respectar i fer complir el conjunt de drets humans, civils econòmics, polítics, socials i culturals proclamant així el dret a una vida digna.

Tots els drets humans són universals, indivisibles i interdependents sense que cap d’ells tingui prioritat sobre cap altre alhora que els drets social, els drets econòmics, els drets culturals i els drets dels pobles son una part inalienable d’ells.

El ple ús del dret a la llibertat d’expressió es fonamenta en el dret a una educació gratuïta i universal que desenvolupi la personalitat humana i a l'enfortiment del respecte als drets humans i les llibertats fonamentals

Pel ple gaudi del dret a la vida cal reduir la mortalitat infantil, les epidèmies i la malnutrició.

La promoció dels drets socials i el desenvolupament econòmic són avui inseparables de la protecció del medi ambient.

Els drets polítics, socials i culturals dels pobles es basen en el reconeixement del dret dels seus ciutadans i ciutadanes a participar en la presa de decisions que els afectin com a poble sense cap interferència aliena

És a partir de la més amplia participació de tot el teixit social dins de la política municipal que es desenvoluparà la cultura del drets humans a la ciutat. El principi de proximitat de l’Administració municipal fa que aquesta pugui ser més sensible a les múltiples realitats socials on els drets son especialment vulnerables, especialment en moments de crisi com en el que estem immersos
Per tot això, i de conformitat amb l’article 60.6, 65, 73.5 i 101.1 del Reglament Orgànic Municipal de l’Ajuntament de Barcelona, els grups municipals sota signants presenten al Plenari del Consell Municipal la següent:


DECLARACIÓ INSTITUCIONAL
L’Ajuntament de Barcelona proclama la renovació del seu compromís amb la Declaració Universal dels Drets Humans i a defensar la seva universalitat, indivisibilitat i interdependència, tal i com figura a la Declaració dels Drets Humans i per tant acorda:

1. Establir mecanismes per tal de treballar en suport de les víctimes i dels defensors i defensores dels drets humans que arreu del món treballen per fer complir íntegrament els trenta articles recollits a la Declaració Universal dels Drets humans.

2. Desenvolupar polítiques contra l’exclusió social, en favor de l’ocupació, de l’educació, de la promoció del dret a la vivenda digna i de protecció a aquells col•lectius més vulnerables.

3. Realitzar accions de prevenció a les agressions al medi ambient, protegint el clima, l’aigua, el planeta i la seva biodiversitat, així com a sancionar als responsables de les degradacions ecològiques i mediambientals.

4. Desenvolupar polítiques de proximitat que fomentin la participació ciutadana en la presa de decisions de les administracions.

5. Desenvolupar polítiques efectives per tal que es reconegui el dret dels ciutadans i ciutadanes a decidir com a poble

6. Difondre, en el marc del seu 60è aniversari, la Declaració Universal dels Drets Humans a la ciutat de Barcelona