dijous, 4 de desembre del 2008

Plenari del districte (I). Acció política.

Ahir vam celebrar el consell plenari del districte d’Horta-Guinardó. Crec que ha estat el plenari més intens d’aquesta legislatura i també el més llarg; vam començar a les set de la tarda i vam acabar gairebé a tres quarts de dotze de la nit.

En línies generals podríem dir que el plenari va tenir dues parts ben diferenciades i de les quals també en faig dues lectures molt diferents; és per això que comentaré el que penso d’aquest darrer plenari en dues entrades per separat.

Aquesta primera part la consideraré la part de les propostes o de l’acció política, tot i haver d'aguantar els estirabots del portaveu del PP, que ahir va venir amb ganes de gresca, a la qual vam respondre amb arguments, com no pot ser d’altra manera.

Vull destacar dues coses, per damunt de tot. La primera és que es van aprovar els pressupostos amb el vot favorable d’ERC. A part de les aportacions fetes per ERC a nivell de ciutat en els pressupostos, el districte s’ha compromès a petició del nostre grup municipal al districte, a invertir mig milió d’euros en petites obres de millora i arranjaments en les zones limítrofes amb el que serà el futur parc dels Tres Turons. Hem considerat, després de realitzar diverses visites a aquestes zones, que després d’un període d’afectació tan desproporcionat (en alguns casos és de més de 50 anys), els carrers, les voreres, la manca de mobiliari urbà, la mala accessibilitat, tot això necessita d’actuacions urgents que no podran esperar a l’execució del projecte dels Tres Turons, i per tant, és de justícia que l’any 2009 es faci un esforç per millorar la qualitat dels espais dels veïns i veïnes d’aquestes zones que abracen quatre barris del nostre districte. Tot això s’ha de fer amb els recursos de l’Agència de Promoció del Carmel i Entorns i per descomptat volem comptar amb l'opinió de les entitats veïnals d’aquests quatre barris, per prioritzar les actuacions més necessàries.

En segon lloc, va ser aprovada per unanimitat la proposició d’acord presentada per ERC sobre els Consells de Barri. Amb aquest acord el districte es compromet a tenir una reunió a principis d’any amb la resta de grups municipals per parlar-ne i a més també es compromet a posar en marxa els Consells de Barri arreu abans d’acabar el 2009.

També vam poder copsar la descoordinació i el desori que hi ha a les files del PP; aquest grup va presentar una moció amb caràcter d’urgència sobre un pla d’inversions de l’estat a nivell municipal. Ho van fer tan malament que ni tan sols van fer la lectura de la moció en la primera part de la seva intervenció i, es clar, un cop vam votar en contra la urgència de la moció ja no van poder ni fer la lectura, amb rebequeria un cop més, de la regidora popular. Tot plegat va ser una mica grotesc.

Per acabar també ens van acceptar un prec per instal•lar un semàfor a la confluència dels carrers Marina i Taxdirt, atès que hi ha nous equipaments que fan que aquesta cruïlla sigui molt transitada especialment per gent gran. I també, a través d’una pregunta, vam poder constatar que el Pla de Busos 2009-2011 de TMB per al nostre districte, és un Pla que no millora pràcticament en res el que ja tenim.

Una molt bona primera part.