dijous, 4 de març del 2010

Govern de concentració CiU-PSC-ERC? Dec ser ximple, però no ho entenc

L’afirmació feta pel conseller Josep Huguet que convé un govern de concentració amb Esquerra, socialistes i convergents, m’ha deixat esmaperdut. No l’he entès. No he tingut ocasió de llegir o escoltar la declaració completa, potser ha estat tret de context, però el que he llegit no he estat capaç de comprendre-ho.

Primera pregunta. No hem estat sempre crítics amb la possibilitat que es formés una sociovergència, fet que impossibilitaria els avenços nacionals del nostre país?

Segona pregunta. En què es basa el sr. Huguet per pensar que socialistes i convergents, un cop junts, ens hi voldrien afegir a nosaltres? Esquerra els incomoda i si numèricament no els hi fem falta, no ens hi voldran.

Tercera pregunta. Atès que estem realitzant una campanya d’enquestes a persones afins a Esquerra perquè ens indiquin quins han de ser els elements innegociables per a un pacte de govern en el futur, si aritmèticament és possible, a què ve això ara? Aquesta afirmació no es absolutament incompatible amb l’esperit de la campanya “Catalunya decideix. Puigcercós 2010?

La veritat crec que Esquerra hem trobat un punt en què els nostres dirigents s’expressen amb coherència. M’agrada, finalment, el discurs que surt del Joan Puigcercós i també del Joan Ridao. Hem aconseguit, després de moltes disputes internes airades pels mitjans com si d’un circ es tractés, mantenir una imatge i una línia política clara i creïble. Aleshores, a què ve l’afirmació del conseller Huguet? Que no som equidistants nosaltres? Que no deixarem ben clara quina és la línia vermella dels futurs pactes d’Esquerra? Que no estem per avançar en el terreny de l’autodeterminació?

Per desmarcar-se de l’acció de govern d’ICV no cal que ens emmarquem en un pacte de govern que gairebé no entendria cap votant d’Esquerra. Com a conseller de govern crec que està fent una bona feina, tot i que no li han posat fàcil. Òbviament prefereixo veure’l en titulars com la signatura del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació.

Crec que cal destacar quin ha estat el paper d’Esquerra en els dos governs tripartits que s’han fet fins ara i afrontar la nova legislatura partint de la base del nostre programa de govern. Les condicions per a un possible futur pacte de govern amb qui sigui (tripartit o Convergència) han de partir del nostre propi programa, i si no és possible pactar-ho amb ningú el millor serà quedar-ne al marge i fer una oposició a l’estil barceloní.

1 comentari:

Manel J. Camps ha dit...

Agrair que critiquis a un company de partit quan no estàs d'acord. Això, desgraciadament, no és gaire habitual.