dimarts, 17 de març del 2009

El Parlament es passa al 2.0

És ben sabut que el president del Parlament és molt afeccionat a les noves tecnologies. A nivell personal és usuari habitual d’eines com el Facebook o el Twitter, i a més és dels que s’ho fa ell mateix.

Avui s’ha fet la presentació del Parlament 2.0. Aquest és un espai comunicatiu molt potent que té l’objectiu d’apropar el Parlament de Catalunya als usuaris d’Internet, que cada cop en som més.

Des d’aquest espai es pot accedir al Canal Parlament a través de YouTube, al compte Facebook del Parlament des d’on es farà difusió de l’activitat parlamentària, del Twitter per mantenir-se al dia des d’on siguis d’aquesta activitat, de Netvibes i d’altres eines 2.0 per informar-se de forma immediata i permanent.

A més també hi ha diverses opcions de participació com “el president respon” o les “consultes ciutadanes”. Tot plegat és una àmplia oferta informativa i també participativa.

Els espais 2.0 seran en un futur immediat referents de participació que aniran creixent dia a dia. Ens trobem en un moment on hi ha qui diu que si no hi ets al Google “no existeixes”, i ben aviat es considerarà estrany que no tinguis un compte al Facebook. Cada cop és més difícil dedicar una lectura de més de 5 minuts a un tema concret o a un article per interessant que sigui. A la xarxa pots trobar un munt d’informació en petit format que et facilita molt assimilar conceptes generals en gran quantitat i amb no gaire esforç.

El Parlament de Catalunya ha fet un salt endavant i crec que és una decisió molt encertada. Això pot situar aquesta institució una mica més a prop d’una ciutadania que pateix una desafecció important de la política, tal i com hem estat escoltant o llegint aquests darrers dies. Ara bé, no cal descuidar la versió 1.0 de les coses. La proximitat presencial sempre és d’agrair.