diumenge, 14 de novembre del 2010

Espots de campanya

La campanya ha començat. Durant 15 dies els polítics ens despleguem arreu del país explicant les nostres propostes i repartint globus i fulletons a dojo, mentre apugem l'índex de contaminació acústica parlant en un to de veu elevat quan realitzem els mítings pertinents.

Potser la campanya resulta pesada per a moltes persones, però paga la pena prestar atenció a les propostes que fem les diferents forces polítiques i també la forma en què les presentem.

Un dels elements principals per transmetre el missatge és l'espot de campanya que durant aquests dies s'anirà repetint a la televisió. Us deixo tot seguit un recull dels espots corresponents als partits amb representació al Parlament català.

Vull fer però un comentari breu de cadascun d'ells, sense extendre'm gaire, perquè ja se sap que el gust sobre aquesta mena de vídeos és sempre molt subjectiu.

ERC: M'agrada. Feia algunes campanyes que trobava a faltar un espot amb cara i ulls i aquest ho és. Potencia el valor de la gent valenta en la quotidianitat i enllaça molt bé amb la proposta estrella del programa electoral. Un espot en la línia dels últims vídeos fets per Esquerra en què apunta a les emocions i l'essència dels valors d'Esquerra. El candidat aporta una bona imatge, serena i creíble.

CIU: Està bé, però el trobo un pèl empalagòs. Bona realització, però excés de protagonisme del candidat i poca rellevància a les propostes polítiques del partit. En la línia del seu discurs de campanya. Ho milloraran tot, però no acaben d'explicar com.

PSC: No m'agrada gens. L'humor de Monty Piton està molt bé per a un esquetx del Polònia, però el trobo molt poc apropiat per a un espot de campanya. Només parla de passat i gens de futur. El candidat no apareix ni se'n parla, sembla que el vulguin amagar.

PP: No m'agradaria encara que es tractés d'una obra mestra. El que sí m'agradaria seria el fet que pronostica, però ho aprofita per a fer demagògia barata. En la línia de voler fracturar la societat d'aquest país.

ICV: Un bon espot. Planteja temes d'interés general, els toca gairebé tots fent una bona síntesi de la situació i amb un bon muntatge. Bona imatge també del candidat.

C's: Un espot que no està malament, però un missatge molt perillós. La proposta de C's ja va seduir a un segment de la població de Catalunya per la simplicitat del seu missatge i el missatge torna a ser igual de simple. Un candidat que ha aprés força en aquests quatre anys i ofereix una imatge per al seu perfil de votant.

Evidentment l'opinió la centro només en cadascun dels espots. La meva opinió sobre el paper de cada partit en aquestes eleccions ja la vaig expressar en articles anteriors i no ha variat gens. Mireu-los i valoreu vosaltres pel vostre compte.

Esquerra


CiU


PSC


ICV-EUiA


PP


C's