dimarts, 28 de febrer del 2012

Les antenes del turó de la Rovira




El turó de la Rovira te una quantitat enorme d’antenes emissores. Moltes d’elles no tenen permís i es desconeix pràcticament quina funció te cadascuna d’elles.
Els veïns i veïnes d’aquest nucli ubicat al cim del turó es troben afectats des de fa 50 anys pel planejament del parc dels Tres Turons. Aquest fet afegit a la seva situació estratègica ha fet que les antenes proliferin sense control. Aquest deu ser el punt de Barcelona que compta amb més antenes per metre quadrat. La quantitat d’emissions de radiofreqüència fan que parlar amb un telèfon mòbil des d’aquest punt sigui pràcticament impossible  per la gran quantitat d’interferències que es produeixen.
El proper plenari de districte, el grup municipal d’ERC-Rcat-DC presentem una proposició d’acord per tal que es pugui saber quines antenes disposen dels permisos corresponents, a qui pertanyen i quins usos tenen.
Aquest és el text complet de la proposició d’acord:
El Consell del Districte d’Horta-Guinardó acorda:
- Realitzar un inventari de totes les antenes emissores ubicades en el turó de la Rovira.
- Detallar la propietat de cadascuna de les antenes, el seu ús concret i determinar si compten amb permís d’instal·lació i/o emissió.
- Elaborar un projecte de racionalització de l'activitat i les instal·lacions, a partir de la informació obtinguda i de forma conseqüent amb el parc dels Tres Turons.

2 comentaris:

Roger Buch ha dit...

Hola Jordi,

També caldria preguntat quan cobren els veïns per allotjar-les. No en se molt del tema però em van dir fa anys que alguna d'aquests veïns "afectats" de víctimes res i que cada mes tenien una font d'ingressos espectacular.

Tot el que sigui lluitar pel bé públic (no pels interessos dels que de manera il·legal ocupen un espai estratègic que és de tots) i per la racionalització d'aquest tema està en la bona línia. Endavant, doncs, amb la proposta.

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Hi estic d'acord. Preguntar amb aquesta concreció és complicat tècnicament. Hem pensat que el primer és saber de qui són, per a què son i si tenen permís. Un cop sapiguem això és qüestió de poc temps i determinació posar cada cosa al seu lloc.
Gràcies pel suport a la proposta.