dijous, 7 de juny del 2007

Tornem al punt d'origen


Sobrepassats els tres anys de Zapatero manant des de la Moncloa, hem tornat al punt de partida de la legislatura.

Quant a l'Estatut, els catalans i catalanes vam abocar una gran il·lusió en l'Estatut del 30 de setembre i tot i les promeses, ZP ens el va escapçar (amb complicitats d'altres). I tal i com pinten els recursos que hi ha al Constitucional, sembla ser que ja ni el reconeixerem quan ens tornin el text maquillat. Per tant, tornem al punt d'origen.

Quant a la situacíó a Euskadi, la treva d'ETA ens va abocar a tots bascos i no bascos a tenir grans esperances en què finalment el conflicte es pogués resoldre per la via del diàleg i la negociació. Tres anys després d'estires i arronces amb poc diàleg de debó, ETA ens llença una gerra d'aigua freda a tots comunicant la represa de la lluita armada de forma oficial. Per tant, tornem al punt d'origen.

Quant a la publicació de les balances fiscals que també va prometre en ZP, res de res, per tant seguim en el punt d'origen.

Després de tant desgast polític a Madrid, en ZP s'ha de preguntar forçosament què hagués passat, si l'actitut Socialista hagués estat valenta. Què hagués passat si en un acte de valentia, hagués afrontat alhora els dos fronts que s'havien obert (Catalunya i Euskadi), i què després de tant de desgast continuen oberts com el primer dia.

No pretenc justificar en cap cas que ETA torni a amenaçar-nos a tots. Res més lluny del que penso. Però en ZP no ha estat prou valent per afrontar de debó els reptes que tenia al davant. Ha cedit a la pressió del PP i la seva caverna mediàtica i ha cedit a la pressió dels seus barons espanyolistes.

Encara li resten uns mesos per demostrar-nos a tots que realment ell suposava un canvi. Que amb ell havia d'arribar la segona transició. Però em temo que agafarà el camí de conservar, i conservant ja sabem qui guanyarà les pròximes eleccions estatals.

SÍ AL DIALEG!!!! no llencem la tovallola.