dilluns, 4 de juny del 2007

A partir d'ara missatges clars

Hi ha una premisa en el món de la comunicació que diu que cada acció ha d’incloure només un missatge. Potser aquest ha estat el problema d’Esquerra els darrers anys. Hem hagut de justificar massa cada decissió que hem pres i això dona peu a que els mitjans de comunicació agafin la part que més els convé per destacar-la i fer-ne un titular.

Quan vam editar el primer tripartit, vam tenir que explicar massa coses alhora. Vam plantejar la política com un joc d’estratègia que a part de nosaltres molt poca gent podia o volia entendre. Canvi de cicle a Catalunya, no basquitzar la política catalana, el canvi d’inèrcia en el PSOE per desmarcar-se del PP en els temes d’interès general, etc. Mentre el PP governava a Espanya això ja ens anava prou bé.

Després la retallada de l’Estatut i les mentides de ZP. També va ser molt difícil d’explicar la nostra postura davant d’això.

Més tard, la reedició del tripartit a Catalunya fent president a “José” Montilla. Amb massa coses per explicar. Les necessitats socials, el catalanisme de pluja fina, etc… quan potser seria més facil explicar quin programa d’acció de govern comportava això i prou.

Total, que portem massa temps donant excessives explicacions a tot allò que fem. El que hauriem de fer és explicar-nos clar i directe (o si ho preferiu clar i català), no donant opció a segones interpretacions.

Si no reeditem el tripartit a Barcelona, és perquè l’actitut arrogant del PSC no ho fa possible.

Si no reeditem el tripartit a Barcelona, és perquè a ICV-EUiA només els preocupa els llocs de responsabilitat que han d’ocupar.

Si no reeditem el tripartit a Barcelona, és perquè els molestem i no ens deixaran actuar en benefici del nostre model de ciutat.

Si no reeditem el tripartit a Barcelona, és perquè a la mínima ocasió ens marcaran gols per l’escaire i no ens tractaran com a membres del govern municipal.

Això és donar un missatge directe i clar, no parlar de crisis internes i de lluites pel poder dins d’ERC. Que d’això a tots els partits n’hi ha i qui n’estigui lliure de culpa, que tiri la primera pedra.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Això vol dir que si haguéssiu tret 6 regidors tampoc estaríeu al govern? Però si tu mateix deies el dia després de les eleccions que tu series conseller de govern. El vostre resultat és dolent i de cop i volta tot anava malament, en els altres, i vosaltres tant tranquils, sou perfectes però no us entenen. Una mica més de rigorositat.

Andreu Marin

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Si haguéssim tret sis regidors voldria dir, entre altres coses, que comptem amb el suport de la gent. I sens dubte, amb sis regidors el tracte rebut pels socialistes també hauria estat diferent.
Escoltar l'opinió de la gent i actuar en conseqüència és ser rigoròs, i si hi ha un partit amb autocrítica (de vegades fins i tot massa) és Esquerra.
No es tracta de ser perfecte, ningú ho és, però si creiem en les nostres idees i no les podem posar en pràctica és millor no entrar a formar part d'un govern que no compta amb l'aprovació d'un electorat amb el que sí que les compartim i que no han de ser necessàriament les mateixes que les de PSC i ICV-EUiA. Aquest és el fet diferencial.

Anònim ha dit...

Jo hi dono raons ben diferents de perquè no reediteu el tripartit a Barcelona (i amb tot el respecte a la vostra decisió que crec que és encertada).

http://trinitro.bloc.cat/post/1472/170115

Anònim ha dit...

L'estrategia de continur siguent algú al mon de la política es el que a empes a Portabella a fer aquest estiraboot que ens ha enganxat a tots de sorprresa (cuando veas las barbas de tu vecino cortar...)

Despres busquem les excuses, però el que interessa aquí es continuar siguent algú... i amb això el que feu es posar en safata de plata la sociovergencia !

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

per descomptat, en política, darrera de cada decisió hi ha també l'estratègia del partit i personal, però ara sortim amb posar en safata la sociovergència?
i si continuessim al govern suposo que tu ets dels que ens criticaries per un altre motiu. Pactem amb qui pactem, o sortint del govern sempre hi haurà gent contenta i gent descontenta. Aquesta diversitat confirma que Esquerra és un partit obert.

Anònim ha dit...

No et criticaria per seguir al govern, de fet seria el mes logic, sempre s'ha votat amb els socialistes a Barcelona, en tots els temes importants, i em sembla respectable. Si fins hi tot vau votar l'Ordenança de civisme... Per cert que els que van estar en contra si que continuaran governant aquesta ciutat (i per cert em sembla molt bé, pq discrepar no vol dir necessariament trencar)

El que li passa a esquerra no es que sigui un partit obert, el que li passa es que te dos ànimes i a vegades no cassen.

L'altre opció es que el seu creixament no ha estat real i s'està reubicant...

l'altra explicació es que fa por de pensar els resultats d'esquerra a les generals...

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

La qüestió és que no crec que el resultat de les generals hagi estat determinant a l'hora de decidir que fem a Barcelona. El que ha estat determinant ha estat el resultat obtingut a les municipals. La resta d'opcíons ón especulacions.
Dius que tenim dues ànimes, jo crec que en tenim més encara. Ni som una secta, ni som el pp. Som lliurepensadors.
Dius que ens estem reubicant. Jo més aviat diria que estem reforçant una part del nostre discurs per damunt de la resta, però sense descuidar l'essència de les nostres idees.
Dius que ens fa por pensar en resultats futurs. A ningú li agrada perdre força, però no creus que arrisquem més amb aquesta decisió, que deixant les coses igual?

Anònim ha dit...

Amb aquesta decissió no arrisqueu, senzillament us col·loque en la política d'equidistancia que us va donar bons resultats electorals, el que passa es que ara per això ja es massa tard...

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

mai és massa tard per aplicar canvis quan són necessaris. Ademés a la vista de l'escenari polític que comença a visualitzar-se de cara als propers anys, l'equidistància d'ERC i la seva voluntat nacional seran molt necessàries.

Anònim ha dit...

Es la teva opinió, a mi em sembla un greu herror, tensant molt la corda al final fas que les dos dels extrems (CIU i PSC) es posin d'acord i si te he visto no me acuerdo...

I amb aquest escenari us queda el pataleo i poca cosa mes... però de fer avançar el pais social i nacionalmen res de res.

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Bé, tal com dius és la meva opinió. En qualsevol cas, la resta ja s'anirà veient. El que està clar es que calia moure peça i això s'ha fet.

Anònim ha dit...

Es el que te de bo això d'opinar, segurament no ens posem d'acord, però es interessant poder compartir opinions diferents. A vegades al moure peça per moure-la no es la millor solució

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

doncs, t'animo a continuar visitant el meu blog i enriquir-lo amb les teves opinions.