dilluns, 28 de maig del 2007

Resultats municipals

Avui només comentaré els resultats d'Esquerra a Barcelona. No entraré de moment a valorar els resultats a la resta del territori ni tampoc els de la resta de partits.

No han estat sens dubte els resultats que esperava, no us puc enganyar pas. A Barcelona hem perdut un regidor i som la cinquena força municipal i a nivell de representació les coses han estat pitjor al Districte d'Horta-Guinardó perquè passem de dos a només un conseller de districte.

Ara és el moment d'analitzar els resultats i veure quines són les coses a millorar, però el que no s'ha de fer és practicar l'autoflagelació. Aquest retrocés electoral d'Esquerra s'ha d'analitzar dins del context i en el marc polític en què es troba el país, que ens ha conduit a un elevadíssim nivell d'abstenció. Abstenció que també ha estat l'opció de bona part del nostre electorat.

En qualsevol cas, també hem de veure les coses en perspectiva. El 1999 teniem molta menys representació tant municipal com nacional. Al 2003 vam tocar el cel amb 23 diputats i diputades al Parlament i 5 regidors i regidores a Barcelona. Ara el 2007 tenim encara 21 diputats i diputades i 4 regidors i regidores respectivament. Tot i el desgast d'aquesta legislatura que ha estat esgotadora, hem parat el cop. És cert que no hem crescut, però hem parat el cop. Per tant, estem en disposició de corregir allò que sigui necessari, afrontar 4 anys a Barcelona i al país, i fer en el proper cicle electoral un nou salt endavant en la nostra progressió.

Jo personalment, sé que seré l'únic representant d'Esquerra als plenaris d'Horta-Guinardó, però us asseguro que avui tinc la mateixa il·lusió que tenia el dissabte. Ademés sé que compto amb un equip municipal de districte extraordinari per participar amb el govern municipal del districte.

Per acabar, gràcies a totes i tots els que heu participat en els actes de campanya que hem fet. El resultat potser no ha estat el desitjat, però la campanya que hem fet ha ha estat magnífica i ademés ens ho hem passat molt bé.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agradaria saber què opines dels resultats de diumenge i de la crisi oberta al govern de la ciutat

Josep

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Els resultats de diumenge tal com he comentat, m'han decebut força. En primer lloc perquè ERC ha fet una gran feina els darrers 4 anys a Barcelona. En segon lloc perquè teniem un gran programa de govern per als propers 4 anys. En tercer lloc perque per tot això ens mereixiem un resultat millor. I en quart lloc perquè al nostre districte hem perdut un conseller de districte.
El perquè de tot plegat el trobem en el desànim general que pateixen els ciutadans de Catalunya des que es van esvair (de moment) les nostres aspiracions nacionals amb la retallada de l'Estatut i això ha afectat de forma molt directa al nostre electorat. Després campanya mediàtica en contra d'ERC i també alguns errors d'estratègia, que desencadenen en un sector del nostre electorat que no està d'acord amb el nostre suport al PSC i al president Montilla. Tot plegat res a veure amb la gestió feta a l'ajuntament de Barcelona, però ha afectat i molt.
Respecte a la crisi de govern, primer de tot s'ha de dir que no és una crisi de govern, doncs el govern no està encara constituït. El que passa, és que nosaltres tenim clar que volem governar (jo sempre he defensat estar a govern), però no volem ser meres comparses en l'equip de govern i això és el que preten Jordi Hereu i el sei equip. Si no podem mantenir un perfil propi es millor no entrar en el nou govern municipal. Els votants també ens ho han deixat prou clar.
I això ho dic a contracor, perque com a conseller de districte en el mandat que iniciarem, seria més enriquidor formar part del govern que estar a l'oposició. Ara bé, garanteixo que si finalment som a l'oposició, l'exerciré sempre a favor dels veïns i veïnes del districte.

Anònim ha dit...

Però el teu propi comentari t'ha trait, bé de fet penso que es Portabella qui us ha agafat a tots per sorpresa, pensaves governar i et veus abocat a una oposició que no et creus...

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Jo no em veig abocat a res. En qualsevol cas són els resultats els que ens han abocat a aquesta situació. És evident que sé la 5a força a Barcelona es un mal resultat i per tant s'ha de ser conseqüent. Els votants (o millor dit els no votants) ens han abocat a aquest punt i evidentment serà per algun motiu. En qualsevol cas ser a l'oposició em restarà responsabilitat, que no nego que m'hagués agradat tenir (no a qualsevol preu), però aquesta posició també em dona més llibertat d'acció.