dissabte, 20 d’octubre del 2007

Carod-Rovira ens ha donat una mica de dignitat

"Josep-Lluís" Carod-Rovira va tenir una actitud valenta quan el van plantar davant dels lleons al coliseum de TVE. Ens va donar una lliçó de dignitat que una gran part de catalans i catalanes estàvem reclamant des de feia temps. Respondre a la "incultura" popular de la forma en què ho va fer és la fòrmula que tots i totes hem de seguir.

Feu la següent prova. Entreu en un foro o xat d'internet estatal i escriviu qualsevol cosa en anglès. Veureu que fins i tot la gent respondrà positivament. Després feu algun comentari en català i tindreu una reacció totalment oposada. Hi ha molta gent de l'Espanya rància, que rebutjen d'entrada i sense justificació tot allò que faci olor a català.

L'estratègia d'anar de moderats i abaixar el cap sota l'ala quan s'ataca la nostra dignitat "amb mentides" no pot funcionar. Crec que en Josep-Llúis va marcar un gol per l'escaire a l'Espanya anticatalana. Va parlar d'independentisme i autodeterminació amb total naturalitat i més de 5.000.000 de televidents van veure-ho en directe. A això en llenguatge popular se li diu "tenir un parell d'ous".

Bona prova d'això ha estat l'efecte que ha produït a la premsa de casa nostra. No recordo mai haver vist tants articles d'opinió al voltant de Carod-Rovira ni al voltant d'ERC. Segurament hem batut un rècord de pàgines dedicades als diaris. Potser en Carod és una mena d'au Fènix. Tothom ja el donava per defenestrat, però sembla que encara li sobren forces per mantenir-se al seu lloc.

La conferència d'avui em donarà la raò o no. Ja es veurà.