diumenge, 13 de juliol del 2008

L’opacitat informativa de l’Ajuntament

Han passat dues setmanes des de que es van produïr les celebracions per la victòria de la selecció estatal en l’Eurocopa i encara ara van degotant les notícies i les dades sobre que va passar aquella nit.

Finalment sembla que una celebració que en un primer moment no va registrar incidents destacables segons l’ajuntament, ens acabarà costant als ciutadans i ciutadanes al voltant de 185.000 Euros en danys materials. Això ens deixa com a resultat que aquesta ha estat la celebració esportiva més cara de la història de Barcelona.

A més dies més tard ens assebentem de que el cap de la guàrdia urbana de la ciutat va resultar greument ferit, suposadament per una pilota de goma rebuda durant una càrrega policial del mossos, mentre ell era en tasques de coordinació policial. Cada dia que passa aporta dades més confuses sobre el que va passar en realitat. Avui ha saltat la notícia de que hi ha testimonis que les ferides que té el sr. Vilaró les va rebre en el transcurs d’una baralla al marge fora de servei i al marge de la celebració. Aquesta versió ha estat ràpidament desmentida per la regidora de seguretat, Assumpta Escarp, la qual ha insistit en què es querellaran contra els responsables de generar aquests rumors falsos, segons l’aparell municipal.

Tot plegat, en una ciutat com Barcelona, no deixa de ser un cúmul de fets que em produeixen vergonya aliena. És una llàstima que tinguem uns representants municipals que no tenen el valor d’afrontar els fets el mateix dia en que es produeixen. El que ha vingut darrera, sigui cert o no, és culpa de no haver aportat informació amb transparència des del primer moment.

A banda d’això, si les victòries de la selecció estatal de futbol han d’anar acompanyades d’incidents d’aquesta magnitut, una de dues: o preguem perquè en els propers quaranta anys no tornin a guanyar res, o es prenen mesures per evitar que això torni a passar ja sigui proporcionant un espai acotat a l’estil del que es fa amb els supporters anglesos, ja sigui responent amb ma dura contra aquestes actituts que res tenen a veure amb una celebració.

5 comentaris:

Pere Nieto ha dit...

Comparteixo la base del teu plantejament. Però un cop més, sembla la meva obsessió, els mitjans de comunicació tampoc van estar a l'alçada. No van sortir imatges dels incidents fins el cap d'uns dies. Si hagués estat un altre col·lectiu segur que ens haguéssim cansat de veure les imatges.

Pere Nieto ha dit...

Vull aclarir que em referia al tema dels incidents en general i no al cas Vilaró. Si es demostra que la versió oficial és real res justifica les altres informacions.

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

El que sembla evident del cas Vilaró es que ell mateix va intentar amagar les seves lesions i això dona peu a pensar malament. si s'actua amb transparència et poden criticar per un fet concret i no s'arriba a especular. Ja saps que diuen "s'agafa abans a un mentider que a un coix".

Pere Nieto ha dit...

Si, però l'error de no donar la informació no dóna dret a posar-ho tot en qüestió. Les acusacions són molt greus i si no es pot demostrar el que es diu creus que algú assumirà responsabilitats.Si l'Ajuntament o el senyor Vilaró jo seré el primer en demanar responsabilitats, però si la versió de la "juerga i la baralla" és falsa, creus que algú ho assumirà?

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Jo crec que al final no passarà res de res. Ni sabrem tota la veritat del que va passar, ni es demanaran responsabilitats en cas de que les informacions donades aquest cap de setmana siguin desmentides.