dijous, 11 de setembre del 2008

L’Estelada oneja al Turó de la Rovira

Avui, 11 de setembre, l’Estelada s’ha hissat al Turó de la Rovira. Es tracta d’un acte que s’afegeix als molts que s’han fet arreu del territori català amb motiu del centenari del naixement de l’Estelada.

Després de les notícies de darrera hora, en què a ciutats com Girona o Vilafranca del Penedès la presència de l’Estelada ha estat vetada, tot i haver-se aprovat en plenari municipal que aquestes penjessin dels balcons, i la discusió sobre la presència d’aquesta en el balcó de la seu del districte de Gràcia on ahir a la tarda va ser finalment penjada, militants del Casal Josep Irla d’ERC a Horta-Guinardó, hem decidit de fer aquesta hissada al turó del districte més visible des de la ciutat.

A tret d’alba, veïns i veïnes dels diferents barris del districte d’Horta-Guinardó hem participat d’una acció pacífica i reivindicativa, en no compartir que a la capital del país i en un any com el del centenari de l’Estelada, aquesta no tingui presència a les nostres institucions.

Després, a les 10.30h hem participat de l’acte d’homenatge a Salvador Allende que cada any celebrem a la plaça que duu el seu nom al barri del Carmel. Enguany també fa cent anys del seu naixement. Com deia una pancarta que s’ha col·locat a la mateixa plaça: “dos símbols i un sol esperit: la llibertat”.








3 comentaris:

Julia ha dit...

No tinc les idees gaire clares respecte a tot aixó de la estelada, entre altres coses perque per mi son molt més importants les persones que les banderes, però aixó no treu perque us feliciti per les accions que vau dur a terme en reivindicació i commemoració del centenari de la que creieu que és la vostra bandera.

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

De fet no és la nostra bandera. És un símbol independentista que es va crear abans que ERC fos fundada. És un símbol reivindicatiu per als que creiem que la independència és l'objectiu a asolir, com per als republicans espanyols ho és la tricolor. Cal entendre però, que els símbols mai estan per damunt de les persones i que no s'han d'exaltar mai per damunt del que representen. Crec que vam fer un gest reivindicatiu i pacífic, que és del que es tractava. D'altres prefereixen anar a escridassar al Fossar de les Moreres i la resta de l'any se'n van de copes i prou. Jo opino que si es vol la independència, s'ha de treballar dia a dia.

Julia ha dit...

Totalment d'acord Jordi. Les revolucions etereoesponteneas només serveixen per alimentar les fantasies de l'adolescència. Quasevol projecte seriós s'ha de treballar dia a dia.
Veus, en detalls com aquest és on es nota la trajectoria de cadascún, jo he crescut respectant la tricolor com la meva bandera, tot i que ara, també t'ho haig de dir, em sento totalment catalana, sense necessitat de cap ista, com deia en el meu escrit anterior sobre el tema.