dimarts, 10 de març del 2009

Es posa en marxa “l’Esquerra amb tu”

El passat 18 de febrer, en el primer Consell de Barcelona d’ERC, vam presentar el projecte “l’Esquerra amb tu”. Un projecte encaminat a aproximar el partit a la ciutadania, a dialogar amb les persones i entitats de la ciutat per conèixer de primera ma quina és l’opinió de la societat en els temes que l’afecten i quines són les peticions i aportacions que poden fer per millorar la ciutat.

En el període municipal actual, amb Esquerra a l’oposició, sempre hem procurat mantenir una posició coherent amb les nostres idees i amb el fet que la ciutat ha d’avançar, i ho hem fet partint del fet que, tot i tenir només 4 regidors a l’Ajuntament, aquests tenen la clau en moltes ocasions.

Hi ha dos partits a l’oposició (CiU i PP) que es dediquen només a posar-se en contra del que proposa el govern municipal, sense entrar a valorar si és interessant o no, i tampoc pretenen millorar-ho per poder estar-hi d’acord. Davant d’aquesta mena d’oposició, ERC fa de contrapès i hem demostrat en moltes ocasions que una altra oposició és possible. Es pot votar en contra d’un planejament i després implicar-se amb l’objectiu de millorar-lo, de posar-hi sentit comú, per al final poder votar a favor.

D’altra banda ens trobem amb un govern municipal que acostuma a planejar sobre el paper i sense comptar massa amb l’opinió dels veïns i les veïnes, i després en la gestió peca de prepotència, la qual cosa acaba encenent els ànims. El bipartit municipal és víctima de la seva manera de fer i això ho saben aprofitar els partits de l’oposició que es dediquen només a criticar la feina dels altres, sense aportar res tret de la demagògia.

Davant d’aquest panorama, ens trobem sovint que la ciutadania ens reclama als polítics que tinguem la capacitat d’escoltar-los i de preocupar-nos personalment per les qüestions que els afecten; escoltar, i a més que siguem capaços de fer-ho fora dels terminis de campanya electoral.

Doncs, “l’Esquerra amb tu” és precisament això. Són diverses accions i eines amb l’objectiu únic d’establir canals de comunicació i interrelació amb la ciutadania. És proximitat i participació amb majúscules. Amb aquest projecte endegarem un seguit d’accions que es desenvoluparan a tots els barris de la nostra ciutat.

Posarem en marxa els equips de barri, destinats a treballar en els problemes d’àmbit més local i establirem línies de diàleg amb les entitats de la ciutat, creant també grups de treball en aquest àmbit.

Obrirem oficines d’atenció ciutadana a tots els casals d’Esquerra a Barcelona. Sota el nom de “l’Esquerra amb el barri”, obrirem les portes de les nostres seus als veïns i veïnes perquè ens expliquin allò que els preocupa, o ens facin proposicions i peticions. Els consellers i conselleres de districte d’ERC seran els encarregats d’atendre personalment a les persones i entitats que ho sol•licitin.

En el mateix format obrirem “l’Esquerra amb la ciutat”, on els nostres regidors seran els encarregats d’escoltar i respondre a les persones i entitats usuàries. Això se suma a l’oficina parlamentària que actualment està funcionant amb la diputada per Barcelona, Patrícia Gomà.

S’estableix un calendari de visites de regidors, regidora i diputada a tots els barris de Barcelona. Passejades, visites a entitats, xerrades en petit comitè. “l’Esquerra més a prop” proporcionarà la proximitat que tan sovint ens reclama la ciutadania.

Amb “l’Esquerra t’ho explica”, aproparem els nostres regidors per a explicar les aportacions d’ERC en els diversos àmbits de la ciutat i com hem arribat als diferents posicionaments. Concretament seran assemblees informatives i participatives obertes a tothom.

Totes aquestes accions ens permetran conèixer de primera ma moltes de les qüestions que preocupen a la gent i ens generarà una gran quantitat de coses per respondre. Per garantir que cap petició quedi sense resposta reactivem el Protocol d’Atenció Ciutadana i l’ampliem per a poder abastar més feina. “l’Esquerra et respon” és la quadratura del cercle de tot plegat.

A més, avui hem posat en marxa la nova web del Grup Municipal d’ERC a Barcelona. Una web dinàmica, actual i participativa.

Amb més coneixement podrem incidir molt més en les decisions que afecten l’avenir de la nostra ciutat. Amb més complicitats podrem realitzar més i millor acció política. Pel que fa a proximitat i participació, a Esquerra posem en marxa un programa que ens ha de situar en una posició de privilegi per a poder escoltar el que la ciutadania ens demana. Amb proximitat i participació de debò.

3 comentaris:

Manel J. Camps ha dit...

Jordi,

Espero que amb totes aquestes eines que ara poseu en marxa es solucioni la problemàtica del sector 14 Dante-Llobregós, de la MPGM del Carmel i entorns.

Si voleu escoltar als veïns, nosaltres estarem encantats d'explicar-vos totes les casuístiques que es donen en aquest sector.

Estic d'acord amb el tema de la prepotència de l'equip de govern de l'Ajuntament.

Salutacions cordials,

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Hola Manel
efectivament aquestes eines serviran per a comunicar-nos millor amb tothom. Ara bé, en el vostre cas ja heu parlat amb mi com a conseller, amb els regidors Ricard Martinez i Jordi Portabella i fins i tot amb el Joan Puigcercós. Això no treu que puguem parlar tantes vegades com calgui.

Manel J. Camps ha dit...

Jordi,

És cert tot el que dius, però penso que seria bona una visita a la zona, amb temps suficient, per analitzar cada cas concret.

Gràcies de nou.