dissabte, 16 de juny del 2007

El govern municipal ja es perfila

Avui es fa la votació al ple municipal per triar l'alcalde de la nostra ciutat. Si no hi ha cap sorpresa, Jordi Hereu serà elegit per ser el cap de la llista més votada. Els 4 regidors d'ERC votaran en Jordi Portabella i per tant Hereu no sortirà escollit per majoria absoluta.

Aquesta setmana els dos partits que formaran el govern (PSC i ICV-EUiA) ja han fet el repartiment de les àrees de gestió. En la part que ens afecta més directament a Horta-Guinardó, l'Elsa Blasco repetirà com a regidora del districte, afegint ademés a les seves tasques de responsabilitat dona i joventut. Això d'entrada em dona a entendre que el nou edil no considera necessari que el seu regidor hi dediqui tot el temps a dona i joventut, o bé que el districte d'Horta-Guinardó funcionarà tot sól.

No es que dubti de la capacitat professional i humana de l'Elsa Blasco, simplement és que ni ella ni ningú altre hauria de compaginar les dues responsabilitats. Dona i Joventut per si sols ja són una àrea de govern molt completa i complexa de gestionar, i el districte d'Horta-Guinardó és un dels més grans de la ciutat amb una diversitat demogràfica i geogràfica molt important.

Pel que fa a ERC, la decisió que es va prendre en el seu moment, tot i que alguns ho dubtaven, va ser ferma. Estarem a l'oposició, però serà una oposició nova a la ciutat, no és més del mateix. Ara aquells que vulguin adreçar-se a un partit clarament d'esquerres que no estigui al consistori, ho podran fer i això marca una diferència importantíssima respecte als dos anteriors períodes de govern.

Per una ciutat forta, necessitem una Esquerra forta i en aquest cas crec que la decisió final ens dona aquesta possibilitat.

Pel que fa al nostre districte, tal i com han quedat el nombre final de consellers, els dos partits de govern tenen majoria absoluta, però això, com a conseller de districte per ERC, no em desanima gens. En tot cas em motiva i molt perquè seré l'únic representant de les esquerres que no formarà part del govern al districte i això suposa una responsabilitat molt important.

Ens esperen quatre anys de feina molt importants. Hem de desplegar el pla d'equipaments, hem d'afrontar la reforma de barris com la Clota, el Carmel, possiblement els Tres Turons, hem d'impedir el Túnel d'Horta.... serà apassionant!!

6 comentaris:

Roger T. ha dit...

Bé, mentre feu realment d'oposició, jo crec que ja n'hi haurà prou, no cal que feu una oposició diferent, o sí, però primer de tot, que sigui real. Esperem que els barcelonins notem algun canvi favorable amb els socialistes en minoria, salutacions.

Anònim ha dit...

opo SI a tot

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

seria el primer cas en que la'oposició diu si a tot. Sincerament no m'hi veig en el paper.

Anònim ha dit...

Segur que fareu una molt bona feina al districte i a la ciutat, Jordi! Salut i força!

Anònim ha dit...

provocar es part de la política, inSIsteixo: opo_Si_a_tot o sociovergencia?

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

No et confonguis. Provocar és part de l'estratègia individual. La política ha d'estar al servei de la gent. En qualsevol cas la possible sociovergència si arriba no serà responsabilitat d'Esquerra. O pot ser també ens tocarà ballar amb això?