dilluns, 23 de juliol del 2007

El Guinardó a les fosques


Bé, el Guinardó i un munt de barris de Barcelona, Esplugues i l'Hospitalet han patit i "encara pateixen" els efectes de l'apagada general que s'ha produit a Barcelona. Segons la versió oficial la caiguda d'un cable d'alta tensió ha produit el desastre, però de fet encara no se sap si l'incendi de la subestació de Maragall està relacionat. De fet jo crec que a hores d'ara encara no tenen "ni idea" de què ha passat, ni de l'abast de l'avaria, ni quan ni com ho podran solucionar. I això és el més preocupant.
Veient el panorama el que cal preguntar-se és perquè després de més de dotze hores de l'avaria encara no sabem l'abast de la mateixa ni la causa o causes concretes.
Però no ens oblidem de les molèsties als veïns i veïnes i de les pèrdues econòmiques que s'hauran de quantificar del comerç i la petita indústria que avui no ha pogut fer la seva feina.
Tot això gràcies a Red Elèctrica de España, i a Fecsa-Endesa. Potser sortirem guanyant el dia que aquesta companya elèctrica acabi en mans d'algú altre, perquè ja clama al cel la pèsima gestió que fa i la poca capacitat de resolució de problemes que té.
Tot just m'acaben de dir que s'ha fet al barri del Guinardó una "cassolada popular espontània" per protestar pel tall de llum i cito textualment ..."com els vells temps del No a la Guerra. No a l'Endesa!".
He escoltat les declaracins de l'Imma Mayol en que deia que s'averiguarà la veritat i es demanaran responsabilitats si n'hi han. Doncs miri, no en dubti de que responsables n'hi han i ja va sent hora de que ens quadrem davant les injustícies i exigim a les empreses que "s'enriqueixen" a costa de tots, que facin les inversions necessàries per tenir un servei que es correspongui amb les quotes que satisfem.
Podeu veure alguns dels efectes de l'apagada al video1 i video 2 de Vilaweb TV.