dissabte, 14 de juliol del 2007

Resultats enquesta

Bé doncs, després d'una setmana ja puc donar per tancat el resultat de l'enquesta que vaig plantejar amb la següent pregunta: "Quina opció tries per al futur de Catalunya?".

El resultat ha estat el següent:
79% Un estat lliure dins de la Unió Europea
12% Formar part d'una Espanya Federal
7% Un estat lliure i prou
2% Seguir com fins ara

Tan de bó aquest fos el resultat en un hipotètic referèndum per l'autodeterminació de Catalunya, però també és cert que el "perfil" de visitants al meu bloc ha fet que el resultat distorsioni lleugerament la realitat respecte a la mitjana catalana, o potser no tant?

Us dono les gràcies a tots els que heu participat i us animo a continuar-ho fent. Us recordo que també podeu deixar els vostres comentaris.

Per aquesta setmana plantejo una nova qüestió, relacionada aquest cop amb els mitjans de comunicació i més concretament en els diaris.

Quin creus que és el diari més independent?
Espero conèixer la vostra opinió al respecte

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser surto del tema que es planteja, però a mi el que em fa estrany és que en els mitjans públics (TV3, Cat-Ràdio...) es parli sovint de "aquí a Espanya" o "nosaltres els espanyols"...

Els mitjans tenen una gran força social: crean opinió. Per tant les formes són importants. Perquè no parlen de "aquí l'Estat" o "nosaltres els ciutadans de l'Estat"...

També passa quan fan referència a la "policia nacional" en lloc de la "policia estatal" (nosaltres ja en tenim una de policia nacional: els mossos), "els nostres esportistes" (parlen de la selecció espanyola), etc.

Els governants ens diuen que que som una nació, més o menys això també apareix a l'Estatut, tenim la ràdió nacional de Catalunya, el teatre nacional, l'orquestra nacional... Ho tenim tot nacional però sovint quan utilitzem aquest terme ens referim a una altra nació. Perquè aquesta incoherència? No hi pot fer res aquesta atministració que sempre ens repeteix que sóm una nació? Deu ser que no s'ho creuen ni ells mateixos...

Salut.

joan

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Comparteixo la teva opinió. Si volem asumir que Catalunya és una nació, hem de començar a usar els qualificatius correctes a través dels mitjans públics que tenim. Cal dir a cada cosa pel seu nom. Jo també crec que tot el que fa referència a Catalunya és "nacional" i el que fa referència a Espanya és "estatal". No crec que ningú s'hagi de sentir ofés per dir cada cosa pel seu nom.

Anònim ha dit...

The on-line casino bonuses begin rolling within the minute you make your first actual money deposit and just maintain coming. You can look forward to|look forward to|sit up for} day by day alternatives to say bonuses, and you can take pleasure in weekly and monthly special provides for even more firstclass gaming motion and leisure. For your comfort, the app interface effortlessly adapts to suit the dimensions of your screen, irrespective of which gadget you select 카지노사이트 to make use of.