diumenge, 29 de juliol del 2007

Programa per a la reinserció laboral i social d'immigrats reagrupats


Després d'uns dies de notícies negatives, avui tinc ganes de parlar d'una molt bona notícia. A partir del mes d'octubre la Secretaria d'Immigració de la Generalitat de Catalunya que dirigeix l'Oriol Amorós, posarà en marxa el programa "Forma't i participa". Un programa que estarà dirigit a dones i joves que s'estableixen al país utilitzant la fòrmula del reagrupament familiar.
Concretament el programa anirà adreçat a 200 persones de diverses poblacions de Catalunya i fa especial incidència en el grup de joves i dones perquè aquest és el col·lectiu que té més dificultats per accedir-hi al mercat laboral, ja que encara que tenen el permís de residència no han obtingut el permís de treball. En concret hi ha només 1.000 persones amb permís de treball de les 80.000 que viuen a Barcelona amb permís de residència, la qual cosa és competència de l'estat espanyol, però deixa desatesa aquesta situació.
El programa preveu que la reinserció laboral es faci en un sector que demanda molta mà d'obra, el de l'educació en el lleure (menjadors escolars, serveis de cuina, acollida, acompanyament, activitats extraescolars, colònies,...). I es fa amb col·laboració amb l'ACELLEC (Associació Catalana d'Empreses del Lleure) i diversos ens locals.
L'estructura del programa consta de tres parts. Coneixement i entorn català, amb 40 hores de formació; 50 hores de formació laboral; i 70 hores de pràctiques professionals.
No tinc cap dubte de que aquest programa pilot serà un èxit que pot marcar un precedent en les polítiques d'immigració al nostre país. Per fi l'administració posa fil a l'agulla en un tema tant important com és aquest. Ademés ho fa en un sector que se surt dels que de forma majoritària ocupen les persones immigrades, essent alhora un àmbit que els permetrà una major interrelació amb la gent del país i en la nostra llengua.
Per criticar alguna cosa, només trobo a faltar que no hi hagi cap districte de Barcelona que formi part del programa, però espero que ben aviat les mesures per a reinserció laboral i socials dels immigrats es faci de forma generalitzada.

Font de la notícia: diari "El Punt".

1 comentari:

Anònim ha dit...

M’agrada't llegir una noticia positiva en el teu bloc i aquest s’està tornant un bon lloc on anar a llegir reflexions interessants, et felicito!!!
En relació a la noticia que ha propiciat el meu comentari, només vull enviar un desig: Que aquest programa un cop engegat trobi els recursos suficients, per a poder mantenir-se en el temps i arribar al màxim de gent possible; ja que els potencials usuaris són molts. Per experiència sé que sovint bones iniciatives, que els polítics no dubten en recolzar per qüestions d’imatge, després es veuen limitades per falta de recolzament institucional.