dimarts, 10 de juliol del 2007

Els socialistes bloquegen la declaracio de Can Fargas com a Bé Cultural d'Interès Nacional

Tal com vaig publicar en aquest bloc, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament està impulsant una proposta per que la masia de Can Fargas sigui declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. La fòrmula triada ha estat la de consensuar amb les altres dues forces polítiques del goven català la iniciativa, per així superar el tràmit de votació al Ple del Parlament amb majoria i amb el suport de com a mínim el govern de Catalunya.
El Departament de Cultura de la Generalitat veu amb bons ulls la proposta i si superem el tràmit de la votació parlamentària, crec que el procés per obtenir aquesta categoria no es demorarà gaire. De fet la intenció sempre ha estat que en el primer Ple parlamentari després de l’estiu es poguès votar la proposta. Ademés comptem també amb el suport de l’Associació de Veïns de Can Fargues i els membres de la plataforma “Salvem Can Fargas”, que veuen en aquesta opció una oportunitat per fer que la immobiliària propietària de la masia, desisteixi en el seu recurs contra la resolució que permet a l’Ajuntament recomprar la masia i així poder fer l’Escola de Música del districte, recuperant aquest espai per a la gent del barri i de la ciutat.
Doncs bé, la proposta ja està signada per Esquerra i per ICV-EUiA, però a hores d’ara encara està pendent de firma per part del “grup Socialista”. Podria especular sobre les possibles causes que de moment impedeixen als socialistes firmar el document, però no ho considero oportú. Convé vetllar pels interessos dels veïns i veïnes que es mereixen poder recuperar aquesta joia patrimonial.
Són moltes les ocasions en què l’administració, ja sigui l’Ajuntament o la Generalitat, ha comés greus errors que han impedit que de moment encara no haguem celebrat la recuperació de la masia; i quan dic “greus errors són greus errors”. Ara no és moment d’estar-se per romanços. Aquest és un tema cabdal per a la gent de Can Fargues. Ells han estat un exemple per a tothom. Ens han demostrat que les reivindicacions poden fer-se de forma civilitzada i sempre amb la raò per endavant.
El Grup Socialista del Parlament no pot endarrerir més aquesta qüestió. No té cap excusa i ademés la gent no ho entendrà. En campanya s’han fartat de dir que volen fer política de proximitat. Doncs tal com jo he defensat sempre, la proximitat comença als barris. Que comencin per Can Fargues i si no són capaços ja cal que s'expliquin bé.