diumenge, 5 d’agost del 2007

Es busca un jutge que actui d'ofici contra Renfe, Endesa, Red Eléctrica Española i Aena


L'estat espanyol compta amb una sèrie de jutges que ultrapassen la categoria d'Il•lústríssima Senyoria. Uns jutges als que es qualifica com a superjutges. Per citar algun exemple podem parlar d'en Baltasar Garzon, Grande Marlaska, Juan del Olmo, etc... i tenen aquesta consideració perque actuen d'ofici quan consideren que hi ha una infracció greu de les lleis.

Són nombroses les actuacions del jutge Garzon pel que fa a ex-militars i ex-dictadors de Xil•le i Argentina, o més recent l'actuació del jutge de l'Olmo segrestant una publicació i vulnerant alhora la llibertat d'expressió. Fins i tot el Defensor del Pueblo presentant recurs contra l'Estatut de Catalunya aprovat en referèndum.

I jo em pregunto, on són aquests jutges quan hi ha empreses de clau espanyola que no compleixen les inversions previstes a Catalunya, perjudicant greument a ciutadans i ciutadanes amb un servei més que deficient, patètic i tercermundista?.

relaciono alguns exemples:
- RENFE (Red Nacional de Ferrocarriles Españoles). El servei de rodalies i mitja distància d'aquesta companya en terres catalanes ha sofert un nombre elevadíssim d'avaries i incidències que ha provocat un perjudici incalculable als usuaris de Catalunya, en ocasions fins i tot posant en perill la salut de les persones. La causa evident és la manca d'inversions i manteniment de trens, vials i infraestructures.

- ENDESA (Empresa Nacional de Energia Eléctrica) i REE (Red Eléctrica Española). Responsables directes de l'apagada soferta a Barcelona aquest estiu. Importants pèrdues econòmiques per a comerços i particulars. Les indemnitzacions no seran mai suficients pel perjudici que han causat als veïns i veïnes de Barcelona, i per la imatge que ha donat la nostra ciutat. La gran solució passa per soportar les molèsties dels generadors elèctrics fins al febrer de l'any vinent, si no més tard. Mentre això passava Endesa va declarar uns beneficis de milions d'Euros per estupor de tots pleglats.

- AENA (Aeropuertos Españoles y Navegación Aérea). L'any passat ens van obsequiar amb un col•lapse històric a l'aeroport de Barcelona, gràcies a una vaga de personal de serveis originada perquè a algú amb notables visos d'incapacitat se li va acudir la genial idea d'informar en un dia punta, que un nombre important de personal perdria la feina. El resultat crec que el recordem tots. Invasió de pistes i cancel•lació de vols. Moltes persones no van poder marxar de vacances, d'altres van haver de passar més d'una nit a l'aeroport. La imatge de Barcelona de nou feta miques. Aena es va comprometre amb l'ajuntament de Barcelona a fer una campanya publicitària d'imatge de la ciutat que després d'un any encara estem esperant.

Observeu que totes aquestes empreses tenen dues coses en comú. L'"E" d'Espanya a les seves sigles i una descarada manca d'inversions en el nostre país. Però no són els únics responsables.

El govern espanyol abans en mans del PP i ara en mans del PSOE són còmplices de tot això. No val de res que el president Zapatero vingui aquí a prometre coses que després no pot complir. Un president que promet que aprovarà l'Estatut que aprovi el Parlament de Catalunya, que promet que farà públiques les balances fiscals, que promet als canaris que recuperaran tot el que han perdut (ja ens explicarà com s'ho farà), que impedeix la composició d'un govern progressista a Navarra amb Nafarroa Bai i els partits de l'esquerra, en contra de l'opinió del Partit Socialista Navarrès i cedint el govern als Populars. En definitiva un president que ha resultat ser una titella en mans dels poders fàctics i econòmics d'Espanya i dels barons del seu propi partit, no és un president amb credibilitat, és un president covard. El govern d'Espanya sigui del color que sigui no saldarà mai el deute històric que té amb Catalunya.

En conclusió, com que les empreses nacionals s'enfoten de nosaltes; com que el govern de Catalunya no té poder suficient per forçar a aquestes empreses a invertir el que toca; com que el govern espanyol només té paraues en forma de promeses buides; com que legalment no és possible expropiar a aquestes empreses a Catalunya; només ens queda l'esperança de que algun "superjutge" prengui la decisió d'actuar d'ofici contra aquest desgabell i aquesta presa de pel a la que estem sotmesos. Si no qui sap; potser haurem d'anar a la justícia internacional com fan els paísos que no tenen una sistema judicial just i independent.