dissabte, 20 d’octubre del 2007

Demostració de força policial a Barcelona

Barri del Bon Pastor de Barcelona, dos quarts de dotze del matí. La guàrdia urbana procedia a desallotjar quatre cases d'aquest barri mentre uns quants veïns, alguns de l'associació d'Avis del Barri (contraris a l'enderroc de les "cases barates")i uns joves d'un col·lectiu alternatiu que els dona suport, insultaven els agents de policia.

De sobte, la cinta del cordó policial cau, cap de les persones que hi eren allà va travessar la cinta, potser algú la va fer caure o potser va caure tota sola; el cas és que ningú la va travessar. Llavors la guàrdia urbana carrega contra aquest grup de persones a empentes i cops de porra. Hi ha, com sempre en aquests casos, un intercanvi de cops. Quí es queda quiet mentre l'estomaquen gratuitament?. Quan la situació sembla que es comença a calmar, el cap de l'operatiu diu: "Tots fora!". Els agents llavors carreguen amb casc i porra i desallotgen a tothom a "base d'òsties i cops de porra", sense miraments. Resultat: deu persones ferides. Una d'elles una dona de 62 anys que estava allà per tranquil·litzar el seu marit. Un altre, un càmera del Canal 25 que cobria la notícia, per tant feia bé la seva feina. Que se n'ha fet del dret a la informació?. Les fotografies d'en Gabriel Massana al diari El Punt reflexen molt bé la situació viscuda.

Aquesta notícia sembla que vingui d'un país tercermundista o que sigui un "remake" de fa molts anys. Però la veritat és que això va passar ahir a Barcelona i això em preocupa.

Aquest no és el model de ciutat que esperem tenir. Espero i desitjo que aquests excessos policials no es converteixin en alguna cosa habitual a la meva ciutat. Es més, espero i desitjo que es prenguin les mesures oportunes per evitar que torni a passar i que els responsables de l'acció d'ahir siguin castigats. Per ordre de baix a dalt, els responsables són el cap de l'operatiu de la guàrdia urbana, la regidora de Seguretat Assumpta Escarp i l'alcalde de Barcelona Jordi Hereu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He llegit atentament l'informació que ens dones sobre l'incident ocurregut amb motiu del desallotjament de les "cases barates" i crec que t'ha faltat donar una mica mes de dramatisme al assumpte, com per exemple:

"Les hordes salvatges i sanguinaries de la Guàrdia Urbana, aquests homes i dones vestits de blau i gorra a quadrets, sanguinaris, àvids de sang humana, sense cap mena de motiu, només perque els "hi va la marxa" van esbatussar a cops de porra a uns pobres avis i avies que passaven pel lloc i un periodista pel sol fet de informar i portar una càmera a la esquena" ... Vinga va! ... no fotem!!!

¿Tu hi eres alla? ... ¿saps de debó el que va passar? ... ¿algu es creu de debó que aixó va anar axis com ho expliques?

Ningú va veure les pedres llançades contra els Agents des de aquest simpàtic i inocent colectiu alternatiu anomenat "okupes"? ... ningú va veure l'arribada de les ambulàncies per atendre a 3 guàrdies lesionats per cops de pedra? ... Malauradament, aquesta vegada no van afinar la punteria, només van encertar a "fer diana" a un genoll, una esquena i un braç... Recordo que en una vegada anterior van tenir una mica més de punteria... i encara hi ha un pare de família destrossat, en estat vegetatiu, entre la vida i la mort, i una família desgraciada per a tota la seva vida gràcies a que aquella vegada van encertar a donar-li al cap.

¿Com volies que es desallotges a aquesta gent? ... donant copets amigables a l'esquena i amb un somriure? De veritat, no entenc que sempre passi el mateix... deu ser que no es "políticament correcte" explicar la veritat. Deu ser que queda molt "progre" donar la imatge de que la nostra policia es encara una força repressora i feixista que va en contra de les llibertats... De veritat... no ho entenc.

Abans de fer alguns comentaris i de donar informacions d'aquest o qualsevol tipus, estaria be que es tingues un visió imparcial i, sobre tot, assabentarse de la veritat.

Mal favor ens estem fent a tots desprestigiant d'aquesta manera a la gent que treballa precisament per que la llibertat de les persones estigui garantida.

Perdoneu el to, no tinc intenció d'ofendre a ningú, però la lectura sectària i partidista d'aquesta informació, m'ha indignat bastant.

José Luis Herrera i Mayol

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Benvolgut José Luis
En el meu comentari al bloc, cito la font de la notícia. Jo no hi era allà, però diria que tú tampoc hi eres, per tant desconec quina és la teva font, però la meva la dono per força fiable.
En segon lloc, dir-te que això no és un atac personal a les forces d'ordre públic, que crec honestament que fan una tasca tan necessària com difícil. Ara bé, no crec que el càmara de canal 25 aguantés la càmara amb una ma i amb l'altre anés llençant pedres. Jo més aviat diria que el responsable de l'operatiu va perdre els papers i la resta d'agents tensionats per la situació va fer ni més ni menys que el que aquest element els va permetre fer.
La comparació amb el que li va passar a aquell agent de guàrdia urbana a ciutat vella, és senzillament inacceptable donades les situacions diferents, de la mateixa manera en què crec que les víctimes en aquests casos no han de servir mai per justificar actuacions que no són adequades.
És més, en el meu post deixo ben clar quí, segons el meu parer, són els responsables d'aquest fet.
Malgrat tot, t'he de dir que en el meu bloc tenen cabuda totes les opinions, la teva també. Per tant està bé que donis el teu punt de vista de les coses, però no em sembla tan bé que em diguis que sóc sectari. Si realment tens aquesta opinió, queda clar que no em coneixes gens.

cordialment