diumenge, 18 de maig del 2008

Bones impressions a Horta-Guinardó

Aquest cap de setmana ha estat realment possitiu per al nostre districte. Ahir a la tarda el barri d'Horta va veure inaugurat el casal de gent gran del carrer de Feliu i Codina. I Aquest matí un altre casal de gent gran s'ha posat en marxa al barri de la Vall d'Hebron. Aquests dos casals, se sumen al que ara fa quinze dies es va inaugurar al Baix Guinardó. Poc a poc els equipaments que en els darrers mandats municipals es van engegar, ara es fan realitat.

També durant el cap de setmana, el barri del Guinardó ha celebrat la seva festa major amb multitud d'actes, entre els quals la cercavila i matí de festa que aquest matí hem gaudit al Parc del Guinardó. Ara sí, la pluja ha respectat aquest espai de temps perque els veïns i veïnes, des dels petits de la casa als més veterans en gaudeixin.

Finalment, també he tingut el plaer de visitar la festa medieval i l'acte reivindicatiu que la plataforma de Can Fargas ha organitzat un any més. Enguany però, comptem amb la bona notícia de que, finalment, des del districte d'Horta-Guinardó, s'ha donat via lliure a que el Parlament de Catalunya aprovi la tramitació per a declarar la històrica masia Bé Cultural d'Interès Nacional. Ha costat temps i esforços convèncer a la regidora del districte i l'equip de govern, a donar suport a un procediment que ajudarà i molt a acabar amb el malsòn que està suposant tot el procés de recuperació d'aquest espai. La prioritat és recuperar la masia i a partir d'aquí ja pensarem en la seva utilitat final.

Cal destacar que el mèrit és dels membres de la plataforma veïnal. Gràcies a ells ara ens trobem més a prop de poder celebrar el dia en què la recuperació serà un fet al cent per cent. Una plataforma, que amb una manera de fer exemplar i perseverant, ha aconseguit el consens necessari i la implicació de tots. El meu grup municipal sempre ha estat al costat de la línia impulsada des de la plataforma i ho seguirà estant fins al final.

I encara una altra bona notícia. L'acord que ja està pràcticament tancat entre el govern municipal i ERC per tal de tirar endavant l'aprovació inicial del "La Clota - conservació" (notícia al diari Avui). Un acord que permetrà conservar una part important del nucli del carrer de Bragança, així com modificar a la baixa l'alçada d'alguna de les edificacions previstes. Aquestes premises, que formàven part del paquet d'al·legacions presentades pels veïns i veïnes del barri, finalment seran respectades. Es per això que estem doblement satisfets. D'una banda, perquè tot i ser un partit a l'oposició, celebrem els acords destinats a millorar els nostres barris i en segon lloc perquè això també es fa amb un gran consens veïnal.

Tant de bó que aquests dos casos concrets (Can Fargas i La Clota) suposin un punt d'inflexió en les relacions entre el govern del districte i el grup d'ERC, de manera que altres projectes que ara per ara estan a l'espera del consens necessari es puguin aprovar. En qualsevol cas, l'objectiu sempre serà trobar el màxim consens possible, no només entre els grups municipals, sino també amb els veïnes i veïnes dels barris i amb les persones afectades.