dijous, 22 de maig del 2008

Els atacs de governabilitat de CiU

Abans d'ahir vam escoltar al sr. Trias criticar la tasca del primer any de la legislatura municipal feta pel govern de PSC i ICV-EUiA; no sense raò però sí fent un clar exercici de demagògia.

El que resulta graciós és que tot seguit faci tota una declaració d'intencions en la qual s'ofereix a pactar els temes importants amb el govern municipal, si ERC continua a l'oposició. Aquesta és la mena d'atacs de governabilitat que té CiU de tant en tant; com per exemple en la votació del PMU de La Clota-Reordenació, el qual es va aprovar gràcies a la seva abstenció (cal tenir en compte que una abstenció de CiU fa que matemàticament s'aprovi una votació a l'ajuntament), això sí sense demanar cap modificació al projecte, entre d'altres coses perquè mai s'han preocupat de conèixer a fons els projectes.

El que resulta paradoxal és que ERC, que és la cinquena força municipal en nombre de regidors i regidores, és la força política de l'oposició que treballa seriosament cercant la informació i fixant criteris i posicionaments, els quals després són seguits per CiU i PP en molts casos. Fins al punt de fer-los canviar d'opinió com en el tema del MPGM del Carmel, doncs fins que no van veure que ERC es va desmarcar de l'aprovació del projecte no es van ensumar de que hi havia motius reals per fer-ho. Això és producte de que ells no fan la labor de camp que practica ERC. De vegades dona la sensació de que ERC és el partit que lidera l'oposició a la ciutat. Bé, almenys és el partit de l'oposició que es mulla i s'arrisca, perquè els partits que diuen que no i no tenen intenció de millorar les coses no corren riscos. Els riscos els corre el partit que diu que no, però mira d'aconseguir les modificacions necessàries per poder dir que sí, i aquest partit a Barcelona no és cap altre que ERC.

Des del govern, s'està pressionant de valent ERC perquè tornem al govern de la ciutat o bé que adquirim el compromís de pactar els temes cabdals. Ahir mateix, en roda de premsa, la sra. Mayol va gairebé donar un ultimàtum a ERC per decidir la nostra posició després de l'estiu, o si no... bé o si no hauran de pactar amb CiU o governar amb minoria. Tant els socialistes com els eco-socialistes haurien de tenir clar que ERC va decidir que volia després de les eleccions passades i per tant si es pretén un canvi de postura, el primer que han de fer és fer baixar un parell d'esglaons per, com a mínim, canviar la dinàmica de "rebequeries municipals" que han protagonitzat fins ara.

En qualsevol cas seguirem actuant de la mateixa forma en que hem actuat en La Clota-conservació, demanant les modificacions necessàries perquè el projecte s'aprovi amb consens polític i veïnal. I ara, especialment en l'àmbit de les millores del Carmel, on estem trepitjant el terreny i recabant la informació en el seu origen i amb les persones que hi viuen. Aprofito també per agraïr i felicitar alhora als membres de les plataformes veïnals que s'han organitzat, la seva actitut i la seva manera de fer. Ens estan demostrant que el que volen és ser escoltats i a més ho fan sense grans crispacions i mantenint un ambient de cordialitat, molt necessari per fer que les coses vagin pel bon camí. Per tant, els animo a continuar amb aquesta línia de treball, que tot i ser contundents i directes, continuen mantenint les formes.

El dia que vam votar en contra del MPGM del Carmel, la regidora del districte va dir que ho feiem per electoralisme i encara no ha rectificat les seves paraules. Crec que amb el temps ha quedat ben clar que els motius van ser uns altres. Al final defensarem la millor proposta, la que aconsegueixi el màxim consens possible. Llavors veurem si realment ERC és el soci preferent que pretenen tenir PSC i ICV-EUiA.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Les eleccions d'ERC: panorama electoral

http://votant.blogspot.com