dimarts, 21 d’octubre del 2008

L’Ampliació del CEIP del Carmel serà realitat

Finalment, un dels culebrons que s’han afegit al MPGM del Carmel ha quedat resolt, tot i que finalment la ciutat ha pagat un preu més car del previst.

La història del solar del carrer de Llobregós, contigu al CEIP Carmel és una d’aquelles històries que solen passar a la nostra ciutat i que són el reflex d’una manera de fer, de vegades poc clara, per part de l’Ajuntament.

Tot comença quan se supedita l’expropiació del solar, encara per construir, al planejament de MPGM del Carmel. Un planejament que es porta a votació en una comissió d’urbanisme, a només uns dies del final de la suspensió de llicències decretada un any abans al barri. Amb la no aprovació inicial del planejament, la suspensió de llicències esgota el seu termini legal i per tant obre la veda de poder obtenir o prorrogar llicències que abans eren suspeses.

Cal tenir en compte que l’actuació de l’ampliació del CEIP del Carmel, està enquadrada en una actuació aïllada del planejament, l'AI.05, de la qual no s’especifica gairebé res en el document que es porta a votació. Aquest és el primer despropòsit.

El segon es produeix quan el propietari del solar en qüestió, acudeix a prorrogar la seva llicència caducada i l’Ajuntament executa aquesta pròrroga, la qual cosa no deixa de ser curiosa si encara hi ha intenció d’adquirir el solar.

Tot seguit el que succeeix és impresentable. La regidora del districte, per excusar-se de l’oportunitat perduda, per haver intentat passar aquesta expropiació a través d’un planejament d’un abast tan ampli com el MPGM del Carmel, li passa la pilota a ERC i dona a entendre a la direcció del centre i a l’AMPA que la culpa de què l’escola no es pugui ampliar aprofitant el citat solar, és responsabilitat d’ERC.

Davant d’això, nosaltres vam haver d'anar fins al centre escolar a explicar quina era la realitat del moment i per quins motius vam votar en contra del planejament del Carmel. I que, evidentment, tot allò no tenia res a veure amb el nostre posicionament al respecte de l’ampliació del centre, que consideràvem necessària.

En aquesta visita, nosaltres vam donar la nostra paraula de què no faríem una guerra d’aquest tema, almenys fins que quedés resolt; i que per descomptat treballaríem en la línia d’intentar solucionar un problema que no havíem creat nosaltres.

En el transcurs d’un plenari al districte, la regidora va tornar a parlar de “l’oportunitat perduda” en el CEIP del Carmel, la qual cosa vam haver d’argumentar una vegada més. És cert que no va parlar de responsabilitats, ni seves ni de cap altre, però allò va quedar dit una vegada més i ja eren dues. Tot i així, ERC sempre ha mantingut un posicionament de prudència en aquest afer.

Finalment, s’arriba a un acord amb el propietari del solar per poder fer la compra per part de l’Ajuntament. Ja només falta trobar el fons pressupostari per poder efectuar-la. I això és el que s’acaba d’aconseguir. A partir de les reassignacions pressupostàries de l’Ajuntament que s’han aprovat ara, amb un acord segellat per ERC i el PSC, i entre aquestes assignacions figuren els 3.100.000 Euros que ha costat a la ciutat la compra del solar. Un preu més elevat del que seria desitjable i al qual s’ha arribat per la manca de previsió de l’Ajuntament i especialment, per la mala gestió feta des del nostre districte.

Curiosament, aquest cartell que figura a la foto que encapçala el meu post, es va posar abans de que l’assignació pressupostària se signés. Evidentment el van posar per fer bonic en la visita que el sr. Hereu i el sr. Maragall van fer al centre per inaugurar el nou curs escolar.

En qualsevol cas, felicitats al CEIP Carmel que finalment veu complert el seu desig de guanyar aquest espai. Espero que ara que ja disposaran de l’espai, es puguin fer de forma ràpida les millores que necessita l’escola. Avui he pogut escoltar les propostes de la direcció i m’han semblat molt interessants.