dimarts, 22 d’abril del 2008

La incoherència de l'ajuntament

La nostra ciutat no hauria d’assistir a la cerimòmia inaugural de les olimpíades de Pequin. Aquesta postura representaria l’opinió majoritària dels ciutadans i ciutadanes de la nostra ciutat i a més seria una actitud absolutament coherent amb el tarannà que sempre ens ha dut a abanderar les causes justes, en defensa de la pau i els drets humans.

El debat és obert a tot el món i ja n’hi han hagut manifestacions significatives en favor de realitzar gestos que deixin en evidència el rebuig “civilitzat” a les clares mancances que té un país com la Xina, en matèria de drets humans; i no només pel que fa referència al Tibet, sinó també amb les persones que hi viuen dins del seu territori. Cal destacar que la Unió Europea s’ha plantejat l’opció de no aportar representació a la cerimònia inaugural i les declaracions del president de l’ONU que també apunten en aquest sentit.

De vegades, la por a malmetre les relacions amb les economies fortes, com és el cas de la Xina, abans economia emergent, però ara mateix al podium mundial de les potències econòmiques, ens fa prendre decisions covards que van en contra dels nostres principis més essencials.

Tot i que a l’Ajuntament de Barcelona, Esquerra va proposar que la ciutat no assistís a la cerimònia inaugural, el govern bipartit de la ciutat ha optat per tapar-se les oïdes i tancar els ulls davant de les injustícies que es cometen al gegant asiàtic i assistir-hi de totes formes. Què passarà si finalment la Unió Europea pren una postura diferent? Tant se val... Barcelona ja ha quedat en evidència.