dissabte, 12 d’abril del 2008

Unitat i renovació

Aquests dos conceptes cobren un significat especial en l'intens moment que viu Esquerra Republicana de Catalunya. I aquest és el nom que ha estat triat per a la candidatura de Benach i Niubó a la presidència i secretaria general del partit, respectivament.

Les 507 signatures necessàries per optar a la candidatura ja han estat asolides, entre les quals hi figura la meva, i segur que fins al 6 de maig n'aconseguiran reunir moltes més.

En un article publicat avui al diari El Punt, es defineixen alguns dels punts de vista i de les intencions d'aquest projecte.

La unitat, que haurem de cercar després de l'anomenat "superdissabte" en què tots els i les militants del partit triaran els dos màxims càrrecs de responsabilitat del partit.

La renovació que aportarà el Rafel Niubó, tant en la manera de fer com en els noms dels càrrecs de responsabilitat. Una manera de fer que partirà de les arrels més fonamentals del nostre partit: l'independentisme, el republicanisme, les polítiques socials, el sentit comú i l'ètica, aquesta darrera com a element diferencial.

El full de ruta cap al 2014. Hem de tornar a liderar el projecte nacional de Catalunya tal i com vam fer en el moment de reclamar una reforma de l'Estatut, però amb un objectiu molt més ambiciós.

La recuperació de la identitat en la marca, on de nou la R de Republicana i la C de Catalunya tornaran a figurar.

L'exigència del rescat dels peatges de Catalunya, els més cars d'Europa amb diferència i una sangria econòmica que més tard que d'hora s'ha d'acabar.

En definitiva, un projecte que m'inspira la confiança i la seguretat que ens cal en aquests moments. Un projecte volgudament sòlid i lluny d'estridències que només serveixen per a donar falsos arguments als crítics i a aquells que no volen que ERC sigui un partit amb capacitat de governar, i per tant, d'influir en l'avenç social i nacional del país.

El 7 de juny, els i les militants d'ERC hem de donar una lliçó de democràcia interna i encara més important, el 8 de juny hem de sentar les bases per arribar a ser un partit gran, no només d'esperit (que ja ho som) sino també en nombre de militants, simpatitzants i representants a les institucions. I això ho haurem de fer independentment del resultat i ho haurem de consolidar el dia 14 en el congrés, sense fisures, amb unitat i renovació.