dilluns, 30 de juny del 2008

Qui no es consola és perquè no vol

La selecció estatal ha guanyat l’Eurocopa i a més ho ha fet jugant molt bé. Llàstima que la celebració sempre és una exaltació de nacionalisme; i això que la majoria dels que ho van celebrar es consideren “antinacionalistes”. Es veu que això del nacionalisme s’interpreta de formes diferents segons el punt de vista de cadascú.

El divendres passat però, es va produïr una notícia excepcional encara que no tan mediàtica com la victòria espanyola d’ahir. Ara bé, es tracta d’un fet que no passa inadvertit. En el plenari de l’ajuntament de Barcelona, es va aprovar una proposta d’ERC per reconstruïr les 4 columnes de Puig i Cadafalch a Montjuïc. I lluny d’altres propostes que volien que aquestes columnes foren restituïdes de forma lateral, finalment la restitució es farà molt a prop de la seva ubicació original.

L’orientació de les quatre columnes permetrà que es vegin frontalment des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina, de forma que lluiran amb una magnífica vista des de la plaça d’Espanya.

Aquests columnes van ser enderrocades en la dictadura de Primo de Rivera, en un de tants intents d’apagar l’esperit de la nació catalana. Finalment es farà justícia recuperant un important símbol de la capitalitat de la ciutat, la capitalitat de Catalunya, es clar.

Per tant, qui no es consola és perquè no vol. A més, sempre ens quedarà l’hoquei patins que és un dels nostres esports nacionals. Visca Catalunya!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Si això teu no és nacionalisme que vigui algú i ho vegi.

Potser el teu nacionalisme és millor que el dels altres? Em pots dir perquè?

Jo crec que tots els nacionalismes són nefastos per a la gent i que a la vida hi ha coses més importants a les que val la pena dedicar esforços.

Veus, això de les columnes si que sembla sumament important. Segur que faran molt bonic i que tothom quedarà bocabadat. I tot gràcies a qui?

Tinc un parell de medalles que em sobren, si les vols us les faré arribar.

Ramon Serret

Jordi Coronas i Martorell ha dit...

Ramon,
jo em considero més independentista que nacionalista. El mot nacionalista em porta a la memòria imatges de la vella Europa que no m'agraden. Les columnes quedaran tan maques com quan ja hi eren allà, just abans de que un dictador espanyol intentés en va, esborrar el sentiment català que representàven i que ara tornaran a representar.
Pel que fa a les medalles, gràcies, però casa meva està plena de "trastos" i no tinc lloc per recollir també les teves sobres.