dijous, 28 de maig del 2009

La campanya del PSOE no se la creuen ni ells

Un cop més, el PSOE ha optat per no oferir missatges en positiu i jugar només amb la por que guanyi la dreta. Amb les pobres mesures anticrisi que ofereix el govern de l’estat i la manca de capacitat per afrontar i resoldre els desequilibris en el tema del finançament, l’únic concepte de campanya que poden desenvolupar és el de “compte amb el llop”.

No deixa de ser curiós però, que quan cal pactar amb el llop per sortir-se’n amb la seva, deixen de banda les idees de la campanya i ho fan sense més. No els hi tremola gens el pols quan es donen la ma amb el PP. Dos exemples recents: les darreres eleccions a Euskadi i el pacte a Barcelona per acceptar un fals retorn a la ciutat del castell de Montjuïc.

En les qüestions d’estat no hi ha cap mena de dubte que el PSOE i el llop pactaran el que calgui, quan calgui i on calgui, ja sigui Barcelona, Catalunya, Espanya o Europa.

El PSOE intenta acaparar el vot d’esquerres en format de vot útil perquè no guanyi la dreta, però vistes les garanties que ofereix, de totes les opcions d’esquerres que s’hi presenten, el PSOE és la menys útil. I si volem decantar-nos per un partit que defensi els interessos de Catalunya, el PSOE és la segona opció pitjor d’entre els partits catalans que opten a obtenir representació a Europa.

Dues imatges que valen més que mil paraules